Praktijkopleiding Teamleider Zorgadministratie

HBO Programma

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

September 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je bent werkzaam als zorgadministrateur en ambieert de functie van teamleider. Je hebt het programma HBO Zorgadministratie reeds afgerond of beschikt over enkele jaren werkervaring. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding doe je de kennis en vaardigheden op die van jou als teamleider zorgadministratie worden gevraagd. Je vergroot je inzicht in de ontwikkeling van de zorgmarkt en leert hoe zorgprocessen zijn ingericht. Je leert om de ontwikkelingen binnen de organisatie inzichtelijk te maken en deze te vertalen naar jouw team. Je ziet waar ruimte is voor verbetering en ontwikkelt vaardigheden om hierover te adviseren. Je leert hoe je jouw persoonlijke leiderschapsstijl afstemt op de heersende organisatiecultuur en -structuur. Ook leer je hoe je je team van zorgadministrateurs betrekt, motiveert en inspireert. Deze vaardigheden pas je direct toe binnen je eigen praktijk. Zo draag je direct bij aan de teambuilding en stuur je effectief aan op de realisatie van de gestelde afdelingsdoelen.

Vrijstelling

Na afloop van dit programma kun je mogelijk verkort verder studeren binnen een vervolgopleiding van Markus Verbeek Praehep of van onze businesspartner NCOI. Aansluitende opleidingen zijn de HBO Associate degree Zorgadministratie, HBO Teamleider Zorgadministratie en HBO Bachelor Management in de Zorg.

Voor wie?

Je bent al enkele jaren werkzaam als zorgadministrateur en wilt je verder ontwikkelen tot teamleider zorgadministratie.

Aanpak

Met deze praktijkopleiding zet je de stap van zorgadministrateur naar teamleider zorgadministratie. Hiervoor ga je aan de slag met je leiderschapsvaardigheden. Er wordt verder ingegaan op je rol als leidinggevende en het effect van diverse leiderschapsstijlen op het team. Daarbij krijg je handvatten aangereikt om samen met je team te werken aan de doelen van de afdeling. Je leert hoe je teamleden inspireert en motiveert om effectiever te werken en kunt zo de resultaten van de afdeling verbeteren. Ook wordt aandacht besteed aan de snelle veranderingen binnen zorginstellingen en het effect hiervan op werknemers. Aan de hand van verschillende leiderschapsstijlen leer je hoe je medewerkers betrekt bij veranderingen zodat zij actief meewerken. Je leert goed omgaan met vormen van machtsuitoefening en weerstand.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur