Praktijkdiploma Zorgadministratie

Hét programma voor de zorgadministrateur - 2 maanden
Vakopleiding Branche-erkend

Duur

2 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

04-10-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je als zorgmedewerker in het primaire proces of op de zorgadministratieafdeling? Dan is deze korte, praktijkgerichte opleiding beslist een goede keuze. Je brengt het Nederlandse zorglandschap in kaart en de daarmee samenhangende financieringsvormen. Je leert welke financiële processen er aan zorgprocessen zijn verbonden, zodat je de rol van financieel management in de zorg kent. Verder krijg je zicht op het belang van een goede registratie en de gevolgen hiervan voor het administratieproces. Na succesvolle afronding van deze opleiding mag je de titel RGZ (Register Gekwalificeerd Zorgadministrateur) voeren indien je je registreert bij de SRFA (www.srfa.nl). Je onderscheidt je daarmee door aan werkgevers te laten zien dat je goed bent opgeleid en je vak bijhoudt. Deelnemers aan de opleiding worden als aspirant-geregistreerde bij de SRFA ingeschreven.

Voor wie?

Je vervult een administratieve functie binnen de zorg of wilt deze gaan vervullen of je werkt als zorgmedewerker in het primaire proces. Deze opleiding wordt op MBO-niveau verzorgd.

Aanpak

Deze opleiding bestaat uit 2 modules waarmee je op een praktijkgerichte manier aan de slag gaat: Basiskennis Zorgadministratie en Basiskennis Zorgregistratie. Door middel van de zorgvuldig gekozen onderwerpen word je uitstekend voorbereid op je werk in de praktijk. In de bijeenkomsten komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: het zorglandschap, geldende wet- en regelgeving en financieringsvormen. kostprijsberekeningen en journaliseren. Verder wordt er nader ingezoomd op het registratie- en administratieproces. De lessen worden verzorgd door ervaren professionals die jou het vak leren. Zij zijn in staat op heel gestructureerde wijze de stof door te nemen. Dit helpt je beslist om deze opleiding succesvol af te sluiten.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 3-5 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Vervolgopleiding

  • HBO Zorgadministratie
  • HBO Associate degree Zorgadministratie

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor dit programma is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur