• Home
 • Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) - Flexibel Online

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) - Flexibel Online

Studeer online in je eigen tempo voor je MBA-diploma
Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

September 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je behaalt met deze flexibele online opleiding het officiële diploma Moderne Bedrijfsadministratie van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor dit gewaardeerde diploma leidt Markus Verbeek Praehep al geruime tijd op met veel succes. Dit biedt je dan ook mooie carrièrekansen. Met dit concept van microlearning ga je zelfstandig aan de slag met verschillende MBA-modules. Via het concept van microlearning studeer je waar en wanneer je maar wilt. De lesstof is opgebouwd uit korte blokjes van ongeveer 5-15 minuten en elk onderwerp wordt door een docent online in videoclips uitgelegd. Na elke clip volgen er een aantal vragen waarvan je online direct feedback krijgt en door middel van huiswerkopdrachten ben je goed voorbereid op de examens. En dat allemaal in het tempo dat je zelf kiest. Het diploma kun je mogelijk als vrijstelling inbrengen in de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie of de HBO Bachelor Accountancy.

Vrijstelling

Deze flexibele online opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien je wordt toegelaten, ontvang je mogelijk vrijstelling. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor de voorwaarden.

Resultaat

 • Je beheert het boekhoudsysteem om de administratie op orde te houden
 • Je bepaalt de vermogensbehoefte van een organisatie en ondersteunt het management
 • Je bewaakt de kostenbudgettering en maakt geld- en goederenstromen inzichtelijk

Voor wie?

Je wilt zelfstandig, in eigen tempo je MBA-diploma halen en je optimaal op de examens kunnen voorbereiden. MBA is een essentieel diploma voor tal van functies in de financieel-administratieve sector.

Aanpak

Via het concept van microlearning kun je studeren waar en wanneer je maar wilt. De lesstof is opgebouwd uit korte blokjes van ongeveer 5 tot 15 minuten en elk onderwerp wordt door een docent online met een downloadbare presentatie uitgelegd. Je kunt dus altijd nog even terug om te kijken hoe het ook al weer zit. Na elke clip volgen er een aantal vragen waarop je direct online feedback krijgt vanuit een docent. Je hebt 2 jaar toegang tot begeleiding via de online leeromgeving. Ook ga je aan de gang met huiswerkopdrachten, zodat je goed voorbereid bent op de examens.

Vooropleiding

Voor de opleiding MBA is er geen sprake van verplichte vooropleidingseisen. Wel wordt uitgegaan van boekhoudkundige voorkennis. Beschik je nog niet over deze kennis, dan is het aan te raden om te starten met een boekhoudkundige inleiding.

Voorbereiding en studiebelasting

Deze flexibele online opleiding duurt gemiddeld 12 weken. Hiervan besteed je 10 weken aan de verschillende MBA-modules. Vervolgens kun je je in 2 weken tijd volledig voorbereiden op het MBA-examen.

Via het concept microlearning wordt elk onderwerp behandeld in een kort blokje van ongeveer 5-15 minuten. Je kiest zelf waar en wanneer je de online opleiding doorloopt. Zo studeer je flexibel en efficiënt.

Online leeromgeving

De unieke online leeromgeving helpt je om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. De voordelen van deze omgeving:

 • Microlearning: studieblokjes met instructieclips van 5-15 minuten per onderwerp
 • Studeren waar en wanneer je maar wilt
 • Online presentaties inzien en downloaden
 • Oefenvragen met directe feedback

Vervolgopleidingen

 • HBO Associate degree Accountancy
 • HBO Associate degree Financieel Management
 • HBO Bachelor Accountancy
 • HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, Accountancy, Business intelligence, Controlling
 • Praktijkdiploma Assistent-Accountant
 • Praktijkdiploma Assistent-Controller

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze module is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Indien je gebruik wilt maken van deze aantrekkelijke regeling passen we je betalingsschema aan in maandelijkse termijnen. Je ontvangt maandelijks van DUO je krediet, zodat je zonder zorgen kunt studeren en je betalingen kunt voldoen. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur