Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) - Flexibel Online

Behaal je MBA-diploma op een flexibele manier en online
Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Duur

1 maand

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

06-04-2020

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je behaalt met deze flexibele online opleiding het officiële diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor dit gewaardeerde diploma leidt Markus Verbeek Praehep al geruime tijd op met veel succes. Dit biedt je dan ook mooie carrièrekansen. Met dit concept van microlearning ga je zelfstandig aan de slag met de thema’s die je als financieel professional nodig hebt. Zo word je uitstekend voorbereid en is de kans zeer groot dat je het officiële diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) behaalt. Het diploma kun je mogelijk als vrijstelling inbrengen in de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie of de HBO Bachelor Accountancy.

Voor wie?

Je wilt je vanuit je administratieve functie flexibel en online optimaal voorbereiden op de kernelementen van moderne bedrijfsadministratie. Ook wanneer je een financieel-administratieve functie hebt of ambieert, biedt deze online opleiding goede ontwikkelmogelijkheden. Het diploma wordt op de arbeidsmarkt bijzonder gewaardeerd.

Vooropleiding

Voor de opleiding MBA is er geen sprake van verplichte vooropleidingseisen. Wel wordt uitgegaan van boekhoudkundige voorkennis. Beschik je nog niet over deze kennis, dan is het aan te raden om te starten met een boekhoudkundige inleiding.

Aanpak

Via het concept van microlearning kun je studeren waar en wanneer je maar wilt. De lesstof is opgebouwd in korte blokjes van ongeveer 5 tot 15 minuten en elk onderwerp wordt door een docent online met een downloadbare presentatie uitgelegd. Je kunt dus altijd nog even terug om te kijken hoe het ook al weer zat. Na elke clip volgen er een aantal vragen waarvan je online direct feedback krijgt en door middel van huiswerkopdrachten ben je goed voorbereid op de examens. En dat allemaal in het tempo dat je zelf kiest.

Voorbereiding en studiebelasting

Deze flexibele online opleiding duurt gemiddeld 12 weken. Hiervan besteed je 10 weken aan de verschillende MBA-modules. Vervolgens kun je je in 2 weken tijd volledig voorbereiden op het MBA-examen.

Via het concept microlearning wordt elk onderwerp behandeld in een kort blokje van ongeveer 5 tot 15 minuten. Je kiest zelf waar en wanneer je de online opleiding doorloopt. Zo studeer je flexibel en efficiënt.

Online leeromgeving

De unieke online leeromgeving helpt je om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. De voordelen van deze omgeving:

 • Microlearning: studieblokjes van 5-15 minuten per onderwerp
 • Studeren waar en wanneer je maar wilt
 • Online presentaties inzien en downloaden
 • Oefenvragen met directe feedback

Vrijstelling

Deze flexibele online opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar diverse HBO Bacheloropleidingen, waar deze modules ook deel van uitmaken. Indien je wordt toegelaten, ontvang je mogelijk vrijstelling. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor de voorwaarden.

Vervolgopleidingen

 • HBO Associate degree Accountancy
 • HBO Associate degree Financieel Management
 • HBO Bachelor Accountancy
 • HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie algemeen, accountancy, business intelligence, controlling
 • Praktijkdiploma Assistent-Accountant
 • Praktijkdiploma Assistent-Controller
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

MBA Kostencalculatie - flexibel online

 • Kostensoorten en kostenverbijzonderingsmethoden
 • Kostenbudgettering en -bewaking
 • Kostprijs- en capaciteitsberekeningen
 • Optimaliseringsvraagstukken: uitbesteden of zelf maken

MBA Belastingwetgeving - flexibel online

 • Inkomsten- en loonbelasting
 • Algemene wet inzake rijksbelastingen (Awr)
 • Omzetbelasting

MBA Bedrijfsadministratie - flexibel online

 • Inrichten van de boekhouding
 • Uitgangspunten van financiële administratie
 • Budgettering en administratie
 • Projectadministratie en resultaatberekening per project
 • Journaliseren van financiële feiten

MBA Financiering - flexibel online

 • Investeringsselectie
 • Vermogensbehoefte bepalen
 • Analyse van de jaarrekening: kengetallen
 • Interne en externe verslaggeving
 • Opstellen van een balans

  Examens en diploma

  Je neemt deel aan de digitale examens van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Voor elk examen ontvang je van de Associatie een certificaat. Bij een voldoende beoordeling van alle examens neem je het officiële diploma ‘Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)’ in ontvangst.

  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Inschrijven en starten

  Starten kan al vanaf november 2019. Je begint dan met de eerste module Kostencalculatie, in december volgt Bedrijfsadministratie en in januari is de hele opleiding Moderne Bedrijfsadministratie via flexibel online leren gereed. Je kunt op elke willekeurige dag inschrijven en beginnen aan de online opleiding.

  Het is ook mogelijk om de modules uit deze online opleiding los te volgen. Zo kun je per module een inschrijving plaatsen en volg je alleen de modules die voor jouw praktijk het meest relevant zijn. Voor meer informatie kun je terecht op onze website, mvp.nl.

  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 990,-
  Studiemateriaal
  € 325,-
  Examenkosten
  € 812,-
  Reprorechten
  € 15,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 2.142,-

  Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

  Locatie- en arrangementskosten

  Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Btw

  Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Contact met MVP

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

  035 - 5 280 811
  06 - 82346819

  Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur