HBO Financieel Management

Verdiep je in alle elementen binnen het financieel management
HBO Programma

Duur

Langer dan 36 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

November 2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben jij geïnteresseerd in financieel management? Wil jij werken in de financiële administratie als bijvoorbeeld manager, controller of hoofd van een administratie? Dan is dit korte programma op HBO-niveau zeer geschikt voor jou. Je krijgt meer inzicht in managementrapportages, budgettering en financiële overzichten en je kunt jaarrekeningen analyseren. Ook leer je de aspecten van transacties en gebeurtenissen en kun je deze naar rapportages, prognoses en journaalposten vertalen. In dit programma komen alle kenmerken van het beroep aan de orde. Tevens word je tijdens dit programma ingeschreven als aspirant-geregistreerde bij de Stichting Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) en na een geslaagde afronding van dit programma en inschrijving bij de SRFA mag je de titel Register Financieel Manager voeren (RFM).

Vrijstelling

Meen je op basis van het gevolgde programma van je vooropleiding in aanmerking te kunnen komen voor vrijstellingen, dan kun je een vrijstellingsonderzoek laten uitvoeren. Vervolgmogelijkheden kunnen zijn:

  • HBO Associate degree Financieel Management
  • HBO Associate degree Accountancy
  • HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie
  • HBO Bachelor Accountancy

Voor wie?

Je wilt je verder ontwikkelen tot professional als bedrijfsadministrateur of financial controller. Hiervoor wil je een kort en praktijkgericht programma volgen. Het programma wordt verzorgd op beginnend HBO-niveau. Enige voorkennis van de basisprincipes van het boekhouden is gewenst. Indien je niet beschikt over deze voorkennis, adviseren wij het volgen van de training Inleiding Boekhouden voor MBA. Twijfel je of je al over voldoende boekhoudkundige voorkennis beschikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseurs.

Aanpak

Je ontwikkelt in een relatief korte periode essentiële financiële kennis, inzicht en toepassingsvaardigheden binnen financieel management. Je verdiept je in modules als Management accounting en control, Belastingrecht 2 en Jaarrekening en consolidatie. Hierdoor kun je direct in je eigen praktijk aan de slag. Tijdens de bijeenkomsten wordt de theorie steeds gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat. Je gaat daarnaast ook tijdens het programma aan de slag met een aantal opdrachten.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor dit programma is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur