• Home
  • HBO Financieel Data-analist

HBO Financieel Data-analist

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar
HBO Programma

Duur

12 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

01-12-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Data wordt steeds belangrijker binnen de financiële wereld. Er is steeds meer data voorhanden en deze data kan beter ingezet worden om strategieën uit te zetten en de business control te optimaliseren. Voor jou als finance specialist liggen er mooie carrièrekansen binnen de financiële data-analyse. Markus Verbeek Praehep biedt jou de kans je integraal in dit onderwerp te verdiepen om je na afloop een specialist in financiële data-analyse te noemen. Onder leiding van docenten uit het werkveld ga je praktijkgericht aan de slag. Door deze aanpak zul je direct resultaat merken in je eigen werkpraktijk. Daarnaast biedt dit programma mogelijk vrijstellingen in de interessante HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie met specialisatie Controlling.

Vrijstelling

Dit praktijkgerichte programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien je toegelaten wordt tot de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie met specialisatie Controlling kom je in aanmerking voor vrijstelling. Zie Toelichting HBO Masteropleidingen voor de voorwaarden.

Voor wie?

Je ambieert een functie als data-analist binnen een financiële onderneming of op een financiële afdeling. Daarbij wil je een integraal programma volgen omtrent financiële data-analyse, in een aantrekkelijk, praktijkgericht en afgerond programma.

Aanpak

Tijdens dit programma ga je aan de slag met modules waarin je de kern van data-analyse en de praktische toepasbaarheid hiervan in de dagelijkse werkpraktijk inzichtelijk krijgt. Hierbij focus je je ook op interne controle om mogelijke problemen op te sporen en ontdek je wat business intelligence kan betekenen voor de organisatie. Dit alles combineer je met een ontwikkeling in je advies- en besluitvaardigheden. Hierdoor ben je na deze studie de ideale financieel specialist die data kan vertalen naar kansen en verbeteringen voor je organisatie. Je wordt uitstekend begeleid door docenten die uit de werkpraktijk komen en veel ervaring hebben met data-analyse binnen de financiële branche. Zij koppelen doorlopend de theorie aan de praktijk, waardoor je verzekerd bent van een studie waar je daadwerkelijk profijt van hebt.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat je een financieel economische opleiding hebt genoten. Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Online leeromgeving

Je hebt toegang tot onze unieke online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt in deze omgeving:

  • Alle praktische informatie over je studie
  • Mogelijkheden om te communiceren met je docenten en medestudenten
  • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om je kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang

Vervolgopleidingen

  • HBO Bachelor Bedrijfsadministratie SPD specialisatie Controlling
  • HBO Bachelor Bedrijfseconomie specialisatie Financial controlling

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur