Van PDL naar VPS: de logische én zinvolle vervolgstap

Vakopleiding Payroll Services voor meer verdieping

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) op zak en zin om verder te leren? De Vakopleiding Payroll Services (VPS®) van Markus Verbeek Praehep biedt een waardevolle verdieping. In deze vernieuwde opleiding ontwikkel je jezelf tot een allround payroll professional. Je bent dan niet alleen thuis in salarisadministratie, maar kunt ook gedegen adviezen geven op het gebied van HR en personeelszaken. En daar is veel behoefte aan!

De digitalisering neemt alsmaar toe en daar heeft ook de wereld van payrolling mee te maken. Steeds meer taken worden overgenomen door computers. Reuze handig, maar ze hebben geen antwoord paraat op de financiële en fiscale vraagstukken waarmee bedrijven blijven zitten, bijvoorbeeld over de veranderende wet- en regelgeving. Er ontstaat daardoor een duidelijke behoefte aan een betrouwbare sparringpartner die ingewikkelde zaken uitlegt en met gedegen adviezen komt. Die rol wordt steeds nadrukkelijker van een payroll professional verlangd. Hier liggen mooie kansen voor ambitieuze financieel medewerkers.
 

Veel vraag naar geschoold personeel

Bij veel bedrijven hebben HR-medewerkers in de loop der tijd payroll werkzaamheden op zich genomen. Zij hebben behoefte aan een update van de al aanwezige kennis. Zo kunnen ze nog beter worden in hun vak en van grotere waarde zijn voor de organisatie. Ook bij start-ups zie je een toenemende behoefte aan praktijkgerichte payroll professionals. Bij deze bedrijven moet een salarisadministratie worden opgezet en zijn er vragen over regels en wetten. Kortom: vanuit verschillende kanten is de roep om gedegen en actuele payroll opleidingen duidelijk hoorbaar. 
 

Van kennis naar verdieping

Financieel medewerkers die zich op het gebied van payroll willen ontwikkelen, zijn bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres. De opleidingen zijn zo opgebouwd dat je een logisch en helder traject kunt volgen. Van kennis naar verdieping, qua niveau steeds een stapje hoger. Heb je het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) behaald, dan heb je al veel relevante kennis opgedaan. De Vakopleiding Payroll Services (VPS®) is een logische vervolgstap. Na deze opleiding ga je de informatie ook echt opzoeken om klanten van dienst te zijn.
 

Vakopleiding Payroll Services (VPS®) anders opgezet

Met VPS heeft Markus Verbeek Praehep een waardevolle opleiding in huis. De opleiding is bovendien wat anders opgezet. Aantrekkelijker. De modules zijn meer onderscheidend van elkaar. In het verleden waren er twee modules Sociale en fiscale wetgeving en Arbeidsrecht, nu is het één module Loonheffingen en één module Arbeidsrecht en sociale zekerheid. Daarmee is het niveauverschil tussen VPS en PDL ook veel duidelijker gemaakt. PDL is nu echt niveau 4 (MBO), VPS niveau 5 (HBO). Zo kun je nóg beter laten zien wat je in huis hebt.

Naast de modules Loonheffingen, Arbeidsrecht en sociale zekerheid en Personeel en organisatie is er de module Communicatie aan toegevoegd. Deze opbouw wordt bepaald door De Associatie. Het grote verschil met PDL is dat Personeel, organisatie en communicatie daar één module is, terwijl het er hier twee zijn. Op deze manier leer je uiteindelijk meer over beide onderwerpen.
 

“Je kunt nog meer laten zien wat je in huis hebt”

 

Ervaren vakdocenten

Naast een uitgebreid aanbod aan opleidingen en een ruime staat van dienst biedt Markus Verbeek Praehep nog een voordeel: de opleidingen worden gegeven door ervaren vakdocenten die met beide benen stevig in de financiële wereld staan. Ze weten exact wat er speelt en passen de lesopdrachten aan op actuele ontwikkelingen. Daarmee maken ze een koppeling met de praktijk van de studenten. Maar ook de studenten kunnen onderling ervaringen en kennis uitwisselen. Ook dat is een manier om nieuwe inzichten op te doen.
 

Doorstromen naar Bachelor

Na Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) de Vakopleiding Payroll Services (VPS®) volgen? Dat is een logische en zinvolle vervolgstap. En ook daar hoef je het niet bij te laten. Na het volgen van VPS kun je heel gemakkelijk doorstromen naar de HBO Bachelor Management Payroll Services of de HBO Associate degree Payroll Services. Als je ook PDL hebt gevolgd, kom je in aanmerking voor zeven vrijstellingen. Daarmee wordt de stap alleen maar interessanter.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur