Ontwikkel je tot MKB-belastingconsulent met een belastingadviseur opleiding

Aan de slag met de MKB-belastingconsulent opleiding

Werk je bij een administratiekantoor of accountantskantoor en wil je je fiscale kennis verder verdiepen? Wil je precies weten wanneer je een gespecialiseerd fiscalist moet aanhaken of wanneer je zelf het fiscale advies kunt verzorgen? Ontwikkel je dan verder tot MKB-belastingconsulent of -adviseur. De opleiding tot MKB-belastingconsulent of -adviseur is de aangewezen route voor professionals die hun vak serieus nemen.
 

De hulp inroepen van een belastingconsulent of -adviseur

Voor veel bedrijven en particulieren is het lastig om wijs te worden uit alle fiscale wetten en regels waar zij aan moeten voldoen. Natuurlijk willen zij niet te veel belasting betalen, maar hoe kun je dat doen terwijl je je toch netjes aan de geldende regels houdt? Dit is de reden dat ondernemingen en particulieren vaak de hulp inroepen van een belastingadviseur die niet alleen fiscaal advies geeft, maar ook de aangifte verzorgt.
 

Wat doe je als belastingconsulent of -adviseur?

De functie van belastingconsulent of -adviseur is zeer divers, hieronder zie je een opsomming van verschillende werkzaamheden en verantwoordelijkheden: 

  • belastingadvies verschaffen en aangiften verzorgen
  • fiscale wet- en regelgeving toelichten
  • financiële planning opstellen
  • bezwaarschriften schrijven
  • beroepsprocedures behandelen
  • aanslagen controleren
  • berekenen en minimaliseren van eventuele belastingschuld
  • zorgen dat de cliënt voldoet aan de geldende wet- en regelgeving
  • namens de cliënt contact onderhouden met de Belastingdienst en intermediairs
  • ontwikkelingen en wijzigingen op fiscaal gebied bijhouden

 

Ontwikkel je tot allround belastingconsulent of -adviseur met MKB BC of MKB BA

Belastingconsulent of -adviseur is een zeer verantwoordelijke functie. Fouten in de belastingaangifte kunnen namelijk leiden tot hoge boetes en schaden het imago van organisaties. Het is dan ook cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben wanneer je aan de slag wilt als belastingadviseur of -consulent. Met de opleidingen Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) of Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) van Markus Verbeek Praehep weet je zeker dat je goed zit. In respectievelijk 1 of 2 jaar tijd word je optimaal voorbereid op de fiscale adviespraktijk. De nadruk ligt hierbij op diepgaande theoretische kennis van de belangrijkste belastingwetten, zoals loonbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting.

Onze ervaren docenten zijn zelf actief in de praktijk. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen en benaderingen. Voor de opleidingen maken we gebruik van de meest actuele literatuur. Bovendien heb je toegang tot onze online leeromgeving.
 

Wat is de SRFA en wat heb ik eraan?

Tijdens je studie word je kosteloos ingeschreven in het Aspirant register van het SRFA, de Stichting Register Fiscaal en Financieel Advies (SRFA). Je ontvangt dan de wekelijkse nieuwsbrief met actuele fiscale feiten. Na succesvolle afronding van de opleiding mag je de titel MKB BC of MKB BA voeren. Daarmee toon je aan dat je een professional bent in je vakgebied en dat je je kennis en vaardigheden actueel houdt. Bovendien geeft deze registratie je het recht om gratis deel te nemen aan een jaarlijkse fiscale updatesessie.
 

Hoe ziet het arbeidsmarktperspectief voor belastingconsulenten en -adviseurs eruit?

Het arbeidsmarktperspectief voor belastingconsulenten en -adviseurs is zeer goed. Er is sprake van een constante vraag naar deze specialisten. Het startsalaris voor belastingconsulenten en -adviseurs ligt tussen de € 2000,- en € 2600,- en dit kan oplopen tot ongeveer € 4500,- wanneer je langer in het vak zit. Ook is het mogelijk om als belastingconsulent of -adviseur een eigen onderneming te starten of als zzp’er aan de slag te gaan. In dat geval is de financiële vergoeding vaak nog hoger.
 

Vervolg je ontwikkeling met een HBO-opleiding 

Wil je je na het afronden van de opleiding MKB BA verder ontwikkelen met de HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie? Dan kun je mogelijk vrijstellingen krijgen voor bepaalde onderdelen, waardoor je de opleiding versneld kunt afronden.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur