Associate degree antwoord op grote behoefte aan HBO Zorgadministratie

De vraag naar een erkende HBO-opleiding voor de zorgadministratie is groot. Dat bleek wel toen we de kijkers van ons webinar over zorgadministratie vroegen of zij een dergelijke opleiding zagen zitten. Maar liefst 71% gaf aan dat dit inderdaad het geval was. Wij zijn blij dat we met onze officieel erkende HBO Associate degree Zorgadministratie aan deze enorme vraag kunnen voldoen.
 

Over de HBO Associate degree Zorgadministratie

Kleine fouten in de zorgadministratie kunnen leiden tot grote financiële problemen. De snel opeenvolgende ontwikkelingen in wet- en regelgeving en verantwoording stellen hoge eisen aan de rol en functie van een zorgadministrateur. Dat vraagt om een erkende, kwalitatief hoogstaande opleiding Zorgadministratie. Daarom ontwikkelden we in samenwerking met Quoratio de HBO Associate degree Zorgadministratie. In deze officieel erkende opleiding maak je je de benodigde kennis, competenties én vaardigheden volledig eigen. Je ontwikkelt je tot een proactieve, analytische, procesgerichte en adviserende zorgadministrateur.
 

Erkenning voor de zorgadministratie

Jochem Kentgens, algemeen directeur van de Quoratio Groep vertelt: “Quoratio heeft de ambitie om actief bij te dragen aan de erkenning van het vak van zorgadministrateur. Om die reden hebben we onze jarenlange samenwerking met Markus Verbeek Praehep uitgebreid met de ontwikkeling van een HBO Associate degree Zorgadministratie. Het resultaat mag er zijn. De werkveldadviescommissie heeft de maatschappelijke relevantie van een opleiding Zorgadministratie aangetoond en inmiddels heeft de NVAO de opleiding ook geaccrediteerd. De opleiding biedt een kwaliteitsnorm voor het vakgebied en is voor de hele branche toegankelijk. Daar zijn wij, net als Markus Verbeek Praehep natuurlijk enorm trots op.”
 

Enthousiasme vanuit de branche

Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep, vult aan: “Het is goed om te zien dat er zoveel enthousiasme is en dat er naast Quoratio veel marktpartijen zijn, zoals KEI en ASCIE, die werken aan het uitrollen van de opleiding. Het is de bedoeling dat het een echte standaardopleiding wordt voor de zorgadministrateur. Dat lukt natuurlijk alleen als de branche de handen ineenslaat. Dat zien we hier gebeuren en dat blijven we graag ondersteunen.”
 

Stapsgewijs studeren in deelopleidingen

Dankzij onze verschillende deelopleidingen kun je ook stapsgewijs je HBO Associate degree Zorgadministratie behalen. Jan Hendriks, directeur van ASCIE en een van de gastsprekers tijdens het webinar, zegt hierover: “Een HBO-opleiding lijkt soms wel zo groot en omvangrijk als een olifant. Maar je kunt het ook in delen doen. Zo bepaal je voor jezelf welk stukje van jouw olifant je als eerste oppakt, hoe snel je dat doet en of je meteen doorgaat naar de volgende fase of liever eerst een stukje praktijkervaring opdoet. Het is hierdoor heel goed mogelijk om je te professionaliseren op een manier die goed in te passen is in je huidige werk.”
 

Meer weten? Download onze interactieve brochure

Wil je meer weten over de erkende HBO Associate degree Zorgadministratie en onze praktijkgerichte HBO-deelopleidingen voor zorgadministrateurs? Vraag dan onze interactieve brochure Zorgadministratie aan.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur