Alle webinars

Webinars voor financieel professionals

Webinar: Wat is de toekomstige functie van de zorgadministrateur?

Gastsprekers

 • Carl Leysner - Directeur Kei
 • Arjan de Boer – Senior business controller Kwintes
 • Jan Hendriks – Directeur AscieGroup
 

Over het webinar

Anderhalf jaar eerder organiseerden we het Webinar: Wat maakt zorgadministratie zo’n uitdagend vak? Tijdens dat webinar concludeerden we dat zorginstellingen (nog) niet adequaat reageerden op ontwikkelingen in de zorgadministratie. In de tussentijd is het vak van de zorgadministrateur nog steeds onderhevig aan verandering. Wat zijn de veranderingen ten opzichte van het vorige webinar? En wat betekent dat voor het vak? Tijdens dit webinar gingen we dieper in op de ontwikkelingen. We bespreken de invloed van datamanagement, artificial intelligence, RPA, blockchain en de huidige arbeidsmarkt. Tijdens het webinar gingen we met de tafelgasten in gesprek over de huidige ontwikkelingen. En natuurlijk beantwoordden we de vraag: Wat is de toekomstige functie van de zorgadministrateur?

Programma

Het webinar vindt online plaats op maandag 27 juni van 20.30 tot 21.30 uur.

Tijdens het webinar komen verschillende vraagstukken aan bod:

 • Welke ontwikkelingen vinden plaats rondom registratie en wat betekent dit in de praktijk?
 • Welke taken en vaardigheden horen er bij de functie van de zorgadministrateur?
 • Gaan we al richting datamanagement?
 • Hoe groot is de rol van data voor de zorgadministrateur?
 • ‘Registratie aan de bron’, wat is dat en wat betekent dat in de praktijk?
 • Hoe vinden we geschikte mensen voor het vakgebied zorgadministratie?
 

Over de sprekers

Carl Leysner is directeur van KEI 3.0 B.V. en kerndocent bij de Post HBO-opleiding Zorgadministratie HBO Drechtsteden. Daarnaast is hij ook docent Zorgadministratie bij NCOI / MVP. “De zorgadministratie is en blijft in ontwikkeling. De afdeling die verantwoordelijk is voor het administratief vastleggen en binnenhalen van de omzet van de instelling. Ontwikkelingen in het ICT-landschap (SAAS – oplossingen etc.) hebben invloed op de toekomstige functie van de zorgadministrateur. De aandacht verschuift van registreren naar controleren. Het kunnen werken met data en het genereren van (stuur)informatie uit de diverse databronnen zal de komende jaren steeds belangrijker worden.” 

Arjan de Boer is functioneel manager business control en BI, senior business controller bij Kwintes. “De zorgadministratie zoals wij die nu kennen, evolueert binnen enkele jaren naar een integrale administratie met een hoge mate van automatisering van de day-to-day processen. Juistheid, tijdigheid en volledigheid van de administratie vereist een meer data-driven blik en bedrijfskennis van de zorgadministrateur, omdat die administratie de backbone van de zorgorganisatie vormt. Hoe meer je als (zorg)administrateur grip houdt op die processen en de impact van de databetrouwbaarheid op de organisatie begrijpt, des te meer van toegevoegde waarde je kunt zijn voor de organisatie.” 

Jan Hendriks (MLD MBA en MHCM) is actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van mens- en organisatievraagstukken samen met professionals in de zorg. Zijn jarenlange ervaring als HR-directeur in zorgorganisaties hebben hem de kans geboden om anders te kijken, anders te denken en anders te doen als toekomstdenker. “Opleiden, leren en ontwikkelen vanuit loopbaanperspectieven en in de vorm van loopbaanleren zie ik als een unieke kans, juist ook binnen zorgadministraties. In het bijzonder ook voor medewerkers op weg naar professionals in de werk- en beroepspraktijk van registraties en administraties. Het vergroten van de kansen en mogelijkheden voor medewerkers binnen zorgadministraties krijgt zo de gewenste versnelling ‘op maat’.”

Ontdek onze Zorgadministratie opleidingen

Vraag onze interactieve brochure aan en lees meer over de erkende HBO Associate degree Zorgadministratie en de verschillende praktijkgerichte HBO deelopleidingen voor zorgadministrateurs.

Download brochure

Over het webinar

Tijdens het webinar sprak onze host Belinda Kerkhove met verschillende experts op het gebied van zorgadministratie over dit boeiende vakgebied. Op het programma stond onder andere:

 • Zorgadministratie als vakspecialisme met groot maatschappelijk belang;
 • Het belang van zorgadministratie voor de continuïteit van de zorginstelling;
 • De verschuiving van registreren en administreren naar control;
 • De complexer wordende wet- en regelgeving in de zorg;
 • Het toenemende belang van communicatieve vaardigheden;
 • Is zorgadministratie een ondergewaardeerd specialisme binnen het financiële vakgebied?
 

Gastsprekers

 • Carl Leysner, Algemeen directeur KEI Experts in de Zorg
 • Arnoud Meeder, Concerncontroller Amaris Zorggroep
 • Margriet van der Meijden, Kerndocent Zorgadministratie bij Markus Verbeek Praehep
 • Jan Hendriks, Directeur ASCIE
 

Mogelijk vind je dit ook interessant:

Relevante opleidingen
Wil je de zorgadministratie van jouw zorginstelling naar een hoger niveau tillen en jouw kennis en vaardigheden op dit gebied verder ontwikkelen? Vraag onze interactieve brochure aan, met informatie over onder andere:

 Bekijk ook onze andere webinars