Alle webinars

Webinars voor financieel professionals

Webinar: RPA in de praktijk

Gastsprekers

  • Nikie van Duurling, Manager Tax & Strategic Lead RPA bij Deloitte
  • Youssef Essaghir, Senior RPA Consultant bij Deloitte
  • Max Boensma, Projectleider Data & Innovatie / RPA Lead bij Stichting Havensteder
 

Over dit webinar

Als financieel professional krijg je steeds meer te maken met digitalisering. En hoewel digitale ontwikkelingen als Robotic Process Automation (RPA) nog weleens als bedreigend worden gezien, bieden ze vooral kansen. RPA is bij uitstek geschikt om jezelf vertrouwd te maken met de mogelijkheden die de digitalisering jou als financial biedt. Je moet vooral begrijpen hoe de technologie werkt. Daarover ging ons webinar op 14 juni.

Heb je het gemist? Kijk het dan nu alsnog terug en ontdek wat RPA inhoudt en hoe je het succesvol in kunt zetten binnen jouw organisatie.

Wat is RPA?

RPA (Robotic Process Automation) is een snelgroeiende technologie om handmatige taken te laten uitvoeren door softwarerobots. Dat is vooral waardevol voor de zakelijke en financiële dienstverlening, vanwege het overwegend routinematige en repeterende karakter van de processen. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van de vele stappen die nodig zijn om een verkoopfactuur op te stellen en te versturen aan de klant. RPA haalt hierbij ‘de robot uit de mens’. Niet zozeer om banen te laten verdwijnen, maar om tijd vrij te maken voor waardetoevoegende taken.
 

Programma

Tijdens dit webinar sprak onze host Belinda Kerkhove met Nikie van Duurling en Youssef Essaghir van Deloitte over hoe zij hun klanten helpen RPA succesvol te implementeren in hun bedrijfsprocessen. Ook schoof Max Boensma van Stichting Havensteder aan. Hij vertelde welke voordelen het toepassen van RPA Stichting Havensteder en haar medewerkers biedt. Tijdens het webinar kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe je je organisatie/financiële afdeling zo inricht dat je de vruchten kunt plukken van RPA en AI;
  • Robotisering als startpunt van de digitale transformatie;
  • Waarom robotisering een kans is voor financials, in plaats van een bedreiging;
  • Hoe je in de toekomst optimaal kunt samenwerken met technologie.
 

Over Deloitte

Deloitte is een van de grootste aanbieders van professionele dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies, consultancy, risk advisering en financiële advisering. De professionals van Deloitte werken in multidisciplinaire teams en hebben daarom een zeer brede visie op de vraagstukken van hun klanten, ook op het gebied van digitalisering en robotisering. Daarnaast verlaagt Deloitte ook de drempel naar technologie voor de medewerkers van de toekomst. Met het project ‘Building Bots with Kids’ laten zij kinderen op speelse wijze kennismaken met robotisering.
 

Over Stichting Havensteder

Stichting Havensteder omarmt RPA. Door processen te automatiseren met behulp van robots kunnen de medewerkers van Stichting Havensteder meer tijd besteden aan taken die persoonlijke aandacht vragen. Denk aan het contact met bewoners of meer zichtbaarheid in de wijk. Daarnaast doen robots controlewerk en kunnen ze bijvoorbeeld procesfouten ontdekken. Dit helpt Stichting Havensteder om hun huurders nog beter van dienst te kunnen zijn.
 

Mogelijk vind je dit ook interessant:

Relevante artikelen

Bekijk ook onze andere webinars