Voordeliger studeren met het STAP-budget

Wil jij een opleiding of training volgen? Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000,- aan subsidie aanvragen voor een opleiding. Zo wordt studeren een stuk voordeliger, of zelfs kosteloos! Je kunt voor bijna elke opleiding of training van Markus Verbeek Praehep het STAP-budget aanvragen. Schrijf je nu in en vraag per 28 februari het STAP-budget aan bij UWV. Op deze pagina vertellen we je hoe het werkt.

Zet nu STAP in voor een opleiding of training

In combinatie met het STAP-budget bieden we ook trainingen aan die je kosteloos kunt volgen. Het overzicht van die specifieke trainingen vind je hier. We hebben veel opleidingen en trainingen waarvoor je het STAP-budget kunt inzetten. Klik hieronder op één van de vakgebieden en bekijk ons aanbod!

Hoe werkt het STAP-budget

Wil jij ook gebruikmaken van € 1.000,- STAP-budget? Schrijf je dan direct in bij Markus Verbeek Praehep voor een opleiding of training. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ontvang je van ons na inschrijving het STAP-aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs vraag je het STAP-budget aan bij UWV door in te loggen met je DigiD. Zodra er geen STAP-budget meer beschikbaar is wordt het aanvraagportaal gesloten. Je hebt dus de grootste kans als je jouw STAP-budget direct aanvraagt zodra het aanvraagportaal opent.

Voorwaarden STAP-budget

Wil je gebruikmaken van het STAP-budget? Dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
  • Voor het aanvraagmoment op 28 februari 2023 kun je STAP-budget aanvragen voor een opleiding of training met startdatum tussen 28 maart 2023 en 29 juli 2023.

Zo vraag je het STAP-budget aan

Stap 1. Kies je opleiding of training en meld je aan
In het inschrijfproces vink je STAP-budget aan.

Stap 2. Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs
Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs. Deze heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen.

Stap 3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV
Ga op dinsdag 28 februari naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je hebt je eerst dus ingeschreven bij een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Je ontvangt van het UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.

Stap 4. Markus Verbeek Praehep verrekent het STAP-budget
Markus Verbeek Praehep ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten.

Webinar: Wat iedere financial moeten weten over STAP-budget

Speciaal voor financieel professionals die meer willen weten over het STAP-budget hebben wij een webinar opgenomen. Tijdens ons webinar bespreken we hoe de regeling werkt en wat we van de regeling verwachten. Je ontdekt welke kansen de regeling biedt voor financieel professionals en hoe je als werkgever STAP kunt stimuleren onder je medewerkers.

Wat is het STAP-budget?

Vanaf 1 maart 2022 geldt een nieuwe regeling voor een algemeen leer- en ontwikkelbudget: het STAP-budget. STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’ en is bedoeld om mensen te stimuleren cursussen en opleidingen te volgen om duurzaam inzetbaar te blijven. Het STAP-budget is maximaal € 1.000,- (incl. btw). Als de kosten van een opleiding hoger zijn, betaal je de rest zelf.

Per jaar stelt het kabinet 200 miljoen beschikbaar voor deze subsidieregeling. Hiermee kunnen naar schatting ruim 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding betalen. Het voorschieten van je opleidingskosten is niet nodig. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag door UWV betaald aan Markus Verbeek Praehep.
 

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over het STAP-budget? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 5 280 811.

Kies de opleiding die past bij jouw ambitie

Bekijk alle opleidingen

Wij hebben elke maand een digitale open avond!

Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.