• Home
 • Schriftelijk Rapporteren PE

Schriftelijk Rapporteren PE

Effectiever rapporteren - 2 dagen
PE NBA cursussen en trainingen

Duur

2 dagen

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

11-03-2021

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Financiële processen veranderen wegens digitalisering in een razend tempo. Daarom is het van groot belang dat de informatie rondom deze en andere financiële processen goed wordt gestructureerd en gerapporteerd. Dat maakt deze training voor jou als professional bijzonder interessant. Tijdens deze training ontwikkel je schrijfcompetenties, zodat je sneller en doeltreffender kunt rapporteren. Hiervoor ga je aan de slag met het structureren van je tekst, het afstemmen op je doelgroep en het correct formuleren van je tekst. Na afloop kun je relevante informatie selecteren en sterk onderbouwen aan de hand van diverse argumentatietechnieken. Tevens ontvang je met deze training PE-punten.

Aanpak

Tijdens deze training ontwikkel je vaardigheden om op snellere wijze doeltreffende rapportages te schrijven. Je brengt je doelgroep in kaart en ontwikkelt vaardigheden om doelen van het rapport op deze doelgroep af te stemmen. Aan de hand van argumentatietechnieken leer jij het effect van je rapportage vergroten. Je zult merken dat je na afloop kort en krachtig rapporteert en daarmee tijd bespaart. Deze training wordt verzorgd in samenwerking met Boertien Vergouwen Overduin, specialist in trainingen voor persoonlijke vaardigheden.

PE-punten

Permanente Educatie (PE) is van essentieel belang. Met deze training van Markus Verbeek Praehep behaal je 10 PE-punten en blijft je kennis actueel. De training sluit aan op de vereisten van de NBA. Bovendien maakt deze training je onmiddellijk succesvoller in de dagelijkse praktijk.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Voor wie?

Als financieel professional neemt je verantwoordelijkheid voor schriftelijke rapportages toe. Daarom is het van groot belang dat je deze vaardigheden verder ontwikkelt. Kies voor deze training en zorg ervoor dat jij snel, helder en effectief rapporteert. Met deze training ontvang je bovendien PE-punten. Deze training is geschikt voor deelnemers met en zonder PE-verplichting.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Effectief en efficiënt schrijven
 • Een snelle, handige schrijfaanpak
 • De schrijfopdracht helder maken: onderwerp, doel en lezer
 • Doelstellingen en doelgroep
 • Doelstellingen van het rapport
 • Lezer (doelgroep) van het rapport
 • Inhoud en opbouw
 • Relevante informatie selecteren
 • Tijd besparen met vaste rapportstructuren
 • Verschillende argumentatie­technieken inzetten
 • Structuurmiddelen toepassen: kopjes, alinea’s, opsommingen
 • Een goede samenvatting, inleiding en conclusie
 • Effectief formuleren
 • Effectieve schrijftechnieken toepassen
 • Formuleren en redigeren
 • Begrijpelijk, aanvaardbaar en correct formuleren

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat van deelname ‘Schriftelijk Rapporteren' van Markus Verbeek Praehep.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur

Deze training duurt 2 dagen.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 1.330,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.469,-
Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen


Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten

Markus Verbeek Praehep regelt voor je een arrangement, bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen we naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, HBO Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21 % btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er bovenop de prijs exclusief btw 10% opslag. Dat betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding zelf? Dat geldt de opslag van 10% niet.

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur