STAP-budget voorwaarden

Je kunt elk jaar gebruikmaken van € 1.000,- STAP-subsidie. Je kunt dit bedrag gebruiken om een training of opleiding te volgen. Maar welke voorwaarden zijn hieraan verbonden? Lees hieronder wat de STAP-subsidievoorwaarden zijn!
 

STAP-subsidievoorwaarden

Om gebruik te mogen maken van het STAP-budget zijn er verschillende criteria waaraan moet worden voldaan. Je kunt gebruikmaken van de STAP-subsidie als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. Je bent 18 jaar of ouder maar ontvangt geen AOW.
  2. Je hebt een volksverzekering.
  3. Je hebt in het huidige kalenderjaar nog niet eerder gebruikgemaakt van het STAP-budget.
  4. Je bent momenteel werkende in loondienst, ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
  5. Je ontvangt geen studiefinanciering of andere studie-gerelateerde financiering.
  6. De opleiding of training die je wilt volgen begint vier weken na de huidige STAP-aanvraagperiode en wordt binnen drie maanden na deze periode afgerond.

Voldoe je aan de criteria dan kan je gebruikmaken van de STAP-subsidie. Benieuwd hoe je het STAP-budget kunt aanvragen? Bekijk dan hier het stappenplan om het STAP-budget aan te vragen!
 

STAP-budget aanvraagperioden

Per kalenderjaar worden vijf tijdvakken vrijgegeven om de STAP-subsidie aan te vragen. In de meeste gevallen wordt op de eerste dag van de aanvraagperiode het budget verdeeld onder de aanvragers. Zorg ervoor dat je op de eerste dag van de aanvraagperiode je aanmeldbewijs zo snel mogelijk uploadt bij het UWV STAP-portaal. 
De aanvraagperiodes van 2023 zijn:

- 28 februari t/m 30 april
- 1 mei t/m 2 juli
- 3 juli t/m 3 september
- 4 september t/m 31 oktober
- 1 november t/m 31 december  


Wanneer je een opleiding of training wilt volgen dient deze na een tijdsbestek van vier weken van de aanvraagperiode te starten en binnen drie maanden na de aanvraagperiode. Wanneer je bijvoorbeeld op 1 mei het STAP-budget aanvraagt, moet de training starten tussen 31 mei en 1 oktober.
 

Meer weten over het STAP-budget? Kijk het webinar terug: