Voordeliger studeren met het STAP-budget

Wil jij een opleiding of training volgen? Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1.000, - aan subsidie aanvragen voor een opleiding. Zo wordt studeren een stuk voordeliger, of zelfs kosteloos! Je kunt voor bijna elke opleiding of training van Markus Verbeek Praehep het STAP-budget aanvragen.  Schrijf je nu in en vraag per 15 november het STAP-budget aan bij het UWV. Op deze pagina vertellen we je hoe het werkt. Het STAP-budget wordt enkel toegekend aan erkende hbo-programma’s, modules, deelopleidingen of volledige hbo-bachelors. 

Informatie over het STAP-budget

Voorwaarden

Er zijn verschillende voorwaarden opgesteld voor het STAP-budget. Wil jij gebruikmaken van het € 1.000,- STAP-budget? Bekijk hier of je voldoet aan de voorwaarden:

Aanvragen

Hoe kan je aanspraak maken op het STAP-budget? Wij hebben in vier stappen overzichtelijk gemaakt hoe je het STAP-budget kan aanvragen. Lees hier hoe je het STAP-budget kan aanvragen:

Hoe werkt het STAP-budget

Wil jij ook gebruikmaken van € 1.000, - STAP-budget? Schrijf je dan direct in bij Markus Verbeek Praehep voor een opleiding of training. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan ontvang je van ons na inschrijving het STAP-aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs vraag je het STAP-budget aan bij UWV door in te loggen met je DigiD. Zodra er geen STAP-budget meer beschikbaar is wordt het aanvraagportaal gesloten. Je hebt dus de grootste kans als je jouw STAP-budget direct aanvraagt zodra het aanvraagportaal opent.

Voorwaarden STAP-budget

Wil je gebruikmaken van het STAP-budget? Dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
  • Voor het aanvraagmoment op 15 november 2023 kun je het STAP-budget aanvragen voor een opleiding of training met startdatum vanaf 16 oktober.

Webinar: Wat iedere financial moeten weten over STAP-budget

Speciaal voor financieel professionals die meer willen weten over het STAP-budget hebben wij een webinar opgenomen. Tijdens ons webinar bespreken we hoe de regeling werkt en wat we van de regeling verwachten. Je ontdekt welke kansen de regeling biedt voor financieel professionals en hoe je als werkgever STAP kunt stimuleren onder je medewerkers.

Wij hebben elke maand een digitale open avond!
Wil jij alles weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor één van onze digitale open avonden. Wij vertellen over klassikaal studeren, e-Learning en de virtual classroom. Daarnaast krijg je informatie over onze manier van lesgeven en kun je direct vragen stellen.