Alle webinars

Webinars voor financieel professionals

Webinar: De payroll professional van 2025

Gastsprekers

  • François van Langevelde RPP, Directeur BrouwersHRM
  • Michel Brouwer RSa, Manager Loonadministratie bij Scab Accountants & Adviseurs BV
 

Over het webinar

Jarenlang hebben we het woord ‘salarisadministratie’ gebruikt. Ondertussen dekt deze term de inhoud van het vak eigenlijk niet meer. Het gaat allang niet meer om een goede bruto-nettoberekening. Je bent gesprekspartner binnen de driehoek Finance, HR en Payroll. De functie van payroll professional is verschoven van een primair administratieve functie naar een adviserende functie én een functioneel beheer- en procesfunctie. De payroll professional heeft dus een veel bredere rol gekregen. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Tijdens het webinar zijn we samen met de sprekers in gesprek gegaan over de verschuivingen. We gaven antwoord op de vraag: Hoe ziet de payroll professional van 2025 eruit?

Programma

Tijdens het webinar komen verschillende vraagstukken aan bod:

  • Wie is de huidige payroll professional?
  • Hoeveel procent van je werkzaamheden bestaan nog over 2 jaar?
  • Wat betekent automatisering voor applicaties en processen?
  • Wat betekenen de veranderingen voor je ontwikkelingsmogelijkheden?
  • Kun je als MKB-onderneming payroll op een goede manier zelf doen?
  • Hoe ziet het arbeidsvoorwaardenbeleid van 2025 eruit?
 

Over de sprekers

François van Langevelde werkt al 31 jaar bij Brouwers Accountants en Adviseurs, is NIRPA-commissielid en trainer/docent salaris, HRM en arbeidsrecht. Hij stelt dat het al lang niet meer gaat over alleen de salarisberekeningen. “Het gaat om meer dan alleen het verstrekken van gegevens. De keiharde conclusie moet getrokken worden dat communicatie en inzicht in feite de ‘hartslag’ van de organisatie is en gewoonweg nodig is om goed te kunnen functioneren.”

Michel Brouwer is 15 jaar geleden begonnen als trainee Payroll en HRM bij de Quoratio Groep en heeft zich daar ontwikkeld tot HR-directeur. Hij is nu 2,5 jaar werkzaam als manager loonadministratie bij Scab. “De payroll professional zit niet meer in een achterkamertje, maar moet midden in de organisatie staan, want hij heeft bij uitstek een verbindende rol tussen cijfers en mensen in iedere organisatie.”