Opleidingsbudget

Veel organisaties hebben een opleidingsbudget gereserveerd voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Is dit bij jouw werkgever ook het geval? Dan kun je op kosten van de organisatie een opleiding of training volgen. Wacht niet te lang met inschrijven, want je opleidingsbudget voor dit jaar verloopt op 31 december.

 

Miljoenen euro's niet gebruikt

Een kwart van alle werknemers blijkt niet te weten of zijn organisatie een opleidingsbudget heeft. Dat betekent dat dit 'potje' vaak niet wordt opgemaakt: maar liefst 50% van het opleidingsbudget wordt niet gebruikt. Daardoor lopen veel medewerkers een opleiding mis. Zonde natuurlijk! Informeer daarom bij je manager of bij Personeelszaken of er binnen jouw organisatie een opleidingsbudget beschikbaar is.
 

Vraag je je af hoe je het opleidingsbudget het beste ter sprake brengt? Lees dan onze praktische tips om je werkgever te overtuigen.

 

Welke opleiding past binnen je budget?

Wanneer je weet dat er opleidingsbudget beschikbaar is, is de volgende vraag: welke opleiding ga je volgen? Bij Markus Verbeek Praehep vind je een uitgebreid aanbod aan trainingen en opleidingen voor de financieel professional. Met zo’n groot aanbod is het wel lastig kiezen. Om je hiermee te helpen, hebben we hieronder de opleidingen onderverdeeld op basis van de kosten. Zo zie je meteen welke opleidingen binnen jouw budget vallen.

Bekijk ons volledige aanbod

Gratis opleidingsadvies

Twijfel je over welke opleiding het best bij je past? Bezoek dan een (digitale) open avond en ga in gesprek met één van onze opleidingsadviseurs.

Komt deelnemen aan een open avond niet uit? Laat je dan telefonisch adviseren door een van onze opleidingsadviseurs:
Ik wil persoonlijk advies

Wat als mijn organisatie geen opleidingsbudget heeft?

Betaalt je werkgever je studie niet? Sinds september 2017 kan iedereen tot 55 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een HBO Associate degree-, HBO Bachelor- of Masteropleiding te volgen. Dit heet het levenlanglerenkrediet. De Ad-, Bachelor- en Masteropleidingen die Markus Verbeek Praehep aanbiedt, vallen ook onder deze regeling. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Lees alles over deze aantrekkelijke studiefinanciering.