Post HBO Accountancy

Heb je je HBO Bachelordiploma op zak? Dan is de Post HBO Accountancy de volgende stap richting je AA-titel. Hiermee ontwikkel je in twee jaar tijd alle...

Lees meer

Heb je je HBO Bachelordiploma op zak? Dan is de Post HBO Accountancy de volgende stap richting je AA-titel. Hiermee ontwikkel je in twee jaar tijd alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt als beginnend...

Lees meer

Heb je je HBO Bachelordiploma op zak? Dan is de Post HBO Accountancy de volgende stap richting je AA-titel. Hiermee ontwikkel je in twee jaar tijd alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt als beginnend beroepsbeoefenaar. Bij Markus Verbeek Praehep...

Lees meer

Post HBO Accountancy: 150 opleidingen

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (11) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (8) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (18) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Modules (42) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (4) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (6) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
8 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
2 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Schakelprogramma (6) De onderstaande schakelprogramma’s volg je wanneer je een HBO Bacheloropleiding hebt afgerond en toegelaten wilt worden tot de opleiding Post HBO AA Accountancy – MKB. De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben voor deze opleiding strikte vooropleidingseisen vastgesteld. Heb je geen afgeronde HBO Bachelor Accountancy? Dan volg je eerst een van de onderstaande schakelprogramma’s. De duur van deze opleidingen is afhankelijk van je vooropleiding.

PE NBA cursussen en trainingen (30) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Examentrainingen (14) Examentrainingen

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (1) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Heb je je HBO Bachelordiploma op zak? Dan is de Post HBO Accountancy de volgende stap richting je AA-titel. Hiermee ontwikkel je in twee jaar tijd alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt als beginnend beroepsbeoefenaar. Bij Markus Verbeek Praehep bieden we verschillende varianten van deze Post HBO-opleiding voor accountants. We vertellen je er alles over op deze pagina.
 

Post HBO AA Accountancy − MKB

Met de opleiding Post HBO AA Accountancy − MKB behaal je het theoretische deel van je AA-titel. Met praktijkopdrachten en interessante cases leer je in deze opleiding de kern van accountancy in het mkb kennen. De opleiding sluit volledig aan bij de actuele exameneisen en bestaat uit zes modules. Hiermee ontwikkel je je tot allround adviseur en beginnend beroepsbeoefenaar.
 

Post HBO AA Accountancy − MKB Fit for Future

Wil je niet alleen je AA-titel behalen, maar ook ervoor zorgen dat je klaar bent voor de digitale ontwikkelingen in de accountancy? Kies dan voor de Post HBO AA Accountancy − MKB Fit for Future. In deze variant wordt extra aandacht besteed aan de digitale uitdagingen van de toekomst. Uiteraard ontwikkel je ook in deze opleiding alle financiële kennis die jij nodig hebt als accountant. Maar daarnaast is er in deze variant extra aandacht voor digitale ontwikkelingen in de accountancy, zoals data science.
 

Post HBO Accountancy behaald − en dan?

Heb je de Post HBO Accountancy succesvol afgerond? Dan ben je toe aan de laatste stap richting je AA-titel: de Praktijkopleiding AA − Accountancy MKB. Na afronding van deze opleiding mag je je registreren als mkb-accountant (AA) bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en mag je de AA-titel voeren.
 

Volg de Post HBO en Praktijkopleiding AA Accountancy parallel aan elkaar

Volg je eerst de Post HBO AA Accountancy − MKB (of de Fit for Future-variant) en daarna de Praktijkopleiding? Dan ben je gemiddeld zo'n vijf jaar bezig met je opleiding tot AA-accountant. Maar het kan ook sneller. Met de Post HBO AA Accountancy − MKB Geïntegreerd volg je de theorie en de praktijk parallel aan elkaar. Zo behaal je in slechts drie jaar tijd zowel het theoretisch getuigschrift als alle onderdelen uit de Praktijkopleiding.
 

Waarom de Post HBO Accountancy van Markus Verbeek Praehep?

Hogeschool Markus Verbeek Praehep is een van de hogescholen die door de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) is aangewezen om de opleiding tot AA-accountant te mogen aanbieden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat onze Post HBO AA Accountancy voldoet aan de eindtermen en kwaliteitseisen van de CEA. 

Tijdens de opleiding krijg je les van ervaren financieel professionals, die zelf middenin de praktijk staan. Zij helpen je de theorie direct toe te passen in je eigen praktijk. Daarnaast is de opleiding goed te volgen naast jouw baan als (assistent-)accountant. Je bepaalt zelf of je overdag, 's avonds of in het weekend studeert. En komt het niet goed uit om naar een leslocatie te reizen? Dan kun je de Post HBO Accountancy ook volgen in de virtual classroom.