• Home
  • Opleiding tot accountant

Opleiding tot accountant

Wil jij accountant worden en misschien zelfs je AA-titel behalen? Dan ben je bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres voor de complete opleiding...

Lees meer

Wil jij accountant worden en misschien zelfs je AA-titel behalen? Dan ben je bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres voor de complete opleiding tot accountant. Of je nu net begint als assistent-accountant...

Lees meer

Wil jij accountant worden en misschien zelfs je AA-titel behalen? Dan ben je bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres voor de complete opleiding tot accountant. Of je nu net begint als assistent-accountant of al jaren in het vak zit, er zit altijd...

Lees meer

Opleiding tot accountant: 148 opleidingen

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (11) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (8) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (18) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

Wil jij accountant worden en misschien zelfs je AA-titel behalen? Dan ben je bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres voor de complete opleiding tot accountant. Of je nu net begint als assistent-accountant of al jaren in het vak zit, er zit altijd een passende opleiding voor jou tussen. Ontdek ons complete opleidingsaanbod voor accountants op deze pagina.
 

De complete opleiding tot AA-accountant

Wil je AA-accountant worden? Dan heb je allereerst een HBO-Bachelordiploma nodig. De HBO Bachelor Accountancy is hiervoor het meest geschikt. Heb je een andere Bacheloropleiding gevolgd? Dan ben je met een schakeltraject accountancy alsnog toelaatbaar voor de vervolgopleiding: de Post HBO AA Accountancy − MKB. Hierna moet je ook de Praktijkopleiding AA − Accountancy MKB succesvol afronden om de AA-titel te mogen voeren. Gemiddeld ben je zo'n vijf jaar bezig met de Post Bachelor en de Praktijkopleiding samen. Wil je sneller je AA-titel behalen? Kies dan voor de Post HBO AA Accountancy − MKB Geïntegreerd. Hiermee kun je na je Bachelor in slechts drie jaar tijd je AA-titel behalen.
 

Korte opleidingen accountancy

Wil je geen lange accountancyopleiding volgen maar wel doorgroeien in je vakgebied? Dan kun je ook kiezen voor een korte cursus of losse module op het gebied van accountancy. Het voordeel van onze losse modules is dat ze deel uitmaken van een complete opleiding, zoals de Bachelor Accountancy. Dat betekent dat je vrijstellingen kunt krijgen wanneer je later wilt doorstuderen met de complete opleiding. Ook onze NBA PE-trainingen zijn erg populair bij onze studenten. Deze korte trainingen zijn zeer geschikt om je vakkennis te vergroten en bij te houden. Ze zijn dan ook ideaal om te volgen als onderdeel van je NBA PE-portfolio.
 

Waarom kiezen voor een opleiding tot accountant bij Markus Verbeek Praehep?

Kies je voor een opleiding tot accountant bij Markus Verbeek Praehep? Dan ben je ervan verzekerd dat deze opleiding voldoet aan de eindtermen van de CEA. Wij zijn namelijk door de CEA aangewezen om de opleiding tot AA-accountant te mogen aanbieden. Daarnaast zijn al onze accountancyopleidingen speciaal ontwikkeld voor werkenden. Jouw praktijk staat altijd centraal en je krijgt les van docenten die zelf ook uit het vakgebied komen. Dankzij onze flexibele aanpak kun je bovendien studeren waar, wanneer en hoe jij wilt. Zo kun je jouw opleiding optimaal combineren met je drukke baan en privéleven.
 

De studieroute tot AA-Accountant toegelicht