• Home
  • Opleiding finance en control

Opleiding finance en control

Wanneer je werkt in het vakgebied finance en control is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden. Het vakgebied is namelijk volop in beweging...

Lees meer

Wanneer je werkt in het vakgebied finance en control is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden. Het vakgebied is namelijk volop in beweging en daardoor verandert ook jouw rol als financial controller....

Lees meer

Wanneer je werkt in het vakgebied finance en control is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden. Het vakgebied is namelijk volop in beweging en daardoor verandert ook jouw rol als financial controller. Met de opleidingen finance en control van...

Lees meer

Opleiding finance en control: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Wanneer je werkt in het vakgebied finance en control is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden. Het vakgebied is namelijk volop in beweging en daardoor verandert ook jouw rol als financial controller. Met de opleidingen finance en control van Markus Verbeek Praehep bereid je jezelf voor op deze veranderende rol en houd je jouw vakkennis up-to-date. Bekijk het complete aanbod op deze pagina.
 

Waarom verder ontwikkelen in finance en control?

Door de toenemende automatisering verandert de financial controller steeds meer in een informatiemanager. Voor deze rol is het belangrijk om je adviesvaardigheden, communicatieve vaardigheden en ICT-vaardigheden verder te ontwikkelen. Natuurlijk blijft ook je vakkennis heel belangrijk. Door je verder te ontwikkelen pas je je aan de veranderende omstandigheden aan. Zo blijf je de concurrentie een stap voor.
 

Vind jouw opleiding finance en control

Zoek je een opleiding om je verder te ontwikkelen als financial controller? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan opleidingen binnen dit vakgebied. Van korte training tot HBO Bachelor of Master Finance & Control. Weet je nog niet goed welke opleiding je wilt gaan volgen? Dan is een van deze veel gekozen opleidingen misschien iets voor jou:

RFC: het kwaliteitskeurmerk voor financial controllers

Kies je voor de Post Bachelor Register Financial Controller? Dan kun je je na succesvolle afronding van deze opleiding laten registeren in het Register Financial Controller (RFC) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Wanneer je geregistreerd bent mag je de beschermde titel RFC voeren. Met deze registratie en titel laat je zien dat je een goede opleiding hebt gevolgd én je vak bijhoudt. Een uitstekende manier om je te onderscheiden van vakgenoten.
 

Waarom een opleiding finance en control van Markus Verbeek Praehep?

Markus Verbeek Praehep is al 125 jaar de opleider voor financieel professionals. Met onze opleidingen ben je altijd verzekerd van kwaliteit. Onze docenten komen zelf uit de praktijk en helpen jou de lesstof in je eigen werkomgeving toe te passen. Voor je opleiding kun je terecht op leslocaties door het hele land, maar ook online in onze virtual classroom of via e-learning. Ook is het mogelijk om je studielast te spreiden door in fases of zelfs in modules te studeren. Zo past je opleiding altijd perfect in jouw planning.