MKB accountant

Wil jij ondernemers in het mkb ondersteunen in hun financiële en fiscale zaken? Ontwikkel je dan tot mkb-accountant met een opleiding van Markus Verbeek...

Lees meer

Wil jij ondernemers in het mkb ondersteunen in hun financiële en fiscale zaken? Ontwikkel je dan tot mkb-accountant met een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Wij bieden een breed aanbod aan opleidingen...

Lees meer

Wil jij ondernemers in het mkb ondersteunen in hun financiële en fiscale zaken? Ontwikkel je dan tot mkb-accountant met een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Wij bieden een breed aanbod aan opleidingen voor mkb-accountants. Van korte cursus tot complete...

Lees meer

MKB accountant: 96 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masteropleiding (2)

Masterclass (2)

HBO Bacheloropleiding (1)

Post Bachelor (8)

HBO Programma (6)

HBO Associate Degree (1)

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (7)

Modules (41)

Wil jij ondernemers in het mkb ondersteunen in hun financiële en fiscale zaken? Ontwikkel je dan tot mkb-accountant met een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Wij bieden een breed aanbod aan opleidingen voor mkb-accountants. Van korte cursus tot complete Post HBO-opleiding. Lees meer over de verschillende opleidingsmogelijkheden op deze pagina.
 

Wat doet een mkb-accountant?

Het overgrote deel van de Nederlandse bedrijven zijn klein tot middelgroot. Zij vallen onder het mkb. Meestal zijn deze bedrijven niet controleplichtig. Daarmee bedoelen we dat ze de jaarrekening volgens de wet niet hoeven te laten controleren door een accountant. Sommige doen dat wel vrijwillig. Toch maken veel van deze bedrijven gebruik van een accountant, maar vaak niet voor een jaarrekeningcontrole. De accountant doet veel meer. Het is eigenlijk de vertrouwde adviseur voor ondernemingen. Daarom heb je als mkb-accountant naast gedegen vakkennis ook communicatieve, adviserende en ICT-vaardigheden nodig. 

Een mkb-accountant ondersteunt een ondernemer onder meer bij:

  • het voeren van de administratie en de totstandkoming van de jaarrekening;
  • financiële en bedrijfseconomische advisering;
  • fiscale advisering;
  • fiscale aangiften zoals aangifte omzetbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, etc.;
  • de keuze van een financierings- en ondernemingsvorm;
  • het (ver)kopen van een onderneming;
  • assuranceverklaringen leveren zoals beoordelingsverklaringen, inleenverklaringen;
  • subsidieverklaringen, kredietverklaringen en verklaringen bij prognoses.

Volg een opleiding tot mkb-accountant

Wil jij je optimaal ontwikkelen als mkb-accountant én je AA-titel behalen? Kies dan voor de Post HBO AA Accountancy − MKB, gevolgd door de Praktijkopleiding AA − Accountancy MKB. Tijdens deze opleidingen ontwikkel je je tot een beginnend beroepsbeoefenaar zoals voorgeschreven door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Na afloop mag je je registreren als mkb-accountant bij de NBA en mag je de AA-titel voeren. Je kunt de route naar deze titel ook sneller doorlopen. Met de Post HBO AA Accountancy − MKB Geïntegreerd volg je de theorie en praktijk parallel aan elkaar. Hierdoor is het mogelijk om de gehele opleiding in drie jaar tijd te doorlopen.
 

Volg een korte training of module mkb-accountancy

Wil je liever in korte tijd meer kennis opdoen over een specifiek onderdeel van mkb-accountancy? Dan kun je ook kiezen voor een korte training of losse module. Populaire trainingen en modules zijn:

Waarom een opleiding mkb-accountancy van Markus Verbeek Praehep?

Kies je voor een opleiding tot mkb-accountant van Markus Verbeek Praehep? Dan ben je verzekerd van een opleiding van hoge kwaliteit. Onze docenten komen zelf uit de praktijk en weten als geen ander wat jij als (toekomstig) mkb-accountant nodig hebt. Zij helpen je om de theorie direct toe te passen in je eigen praktijk. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je jouw opleiding optimaal kunt combineren met jouw baan en privéleven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om per module te studeren. Ook kun je op afstand studeren in onze virtual classroom als reizen even niet uitkomt.