• Home
  • Boekhouden op HBO-niveau

Boekhouden op HBO-niveau

Houd jij je bezig met boekhouding en wil je je verder ontwikkelen op HBO-niveau? Dan zit je goed met een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu...

Lees meer

Houd jij je bezig met boekhouding en wil je je verder ontwikkelen op HBO-niveau? Dan zit je goed met een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu kiest voor een complete HBO Bacheloropleiding of...

Lees meer

Houd jij je bezig met boekhouding en wil je je verder ontwikkelen op HBO-niveau? Dan zit je goed met een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu kiest voor een complete HBO Bacheloropleiding of een kort en praktijkgericht HBO-programma. Er zit...

Lees meer

Boekhouden op HBO-niveau: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Houd jij je bezig met boekhouding en wil je je verder ontwikkelen op HBO-niveau? Dan zit je goed met een opleiding van Markus Verbeek Praehep. Of je nu kiest voor een complete HBO Bacheloropleiding of een kort en praktijkgericht HBO-programma. Er zit altijd een opleiding tussen die aansluit op jouw leerwensen. Bekijk het complete aanbod op deze pagina.
 

Waarom leren boekhouden op HBO-niveau?

De vraag naar hoog opgeleide financieel professionals is groot. Hoewel je niet per se een HBO-opleiding gevolgd hoeft te hebben om aan de slag te kunnen in de boekhouding, vergroot je er wel jouw kansen op de arbeidsmarkt mee. Met een opleiding op HBO-niveau ga je tenslotte meer de diepte in dan met een basisopleiding boekhouden. Ook biedt een opleiding boekhouden of bedrijfsadministratie op HBO-niveau mogelijkheden om door te groeien naar een hogere functie.
 

Aan de slag met je kennis van boekhouden op HBO-niveau

Werk je als boekhouder en wil je doorgroeien met een opleiding op HBO-niveau? Dan is de opleiding HBO Bedrijfsadministratie een goede keuze. Hiermee ontwikkel je in drie maanden tijd de kennis en vaardigheden op HBO-niveau op het gebied van bedrijfsadministratie. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de balans en resultatenrekening, maar ook over de voorraadadministratie en winstverdeling. 

Ook met deze opleidingen breid je jouw boekhoudkundige kennis verder uit op HBO-niveau:

Waarom kiezen voor een opleiding boekhouden op HBO-niveau bij Markus Verbeek Praehep?

Volg je je opleiding boekhouden op HBO-niveau bij Markus Verbeek Praehep? Dan ben je verzekerd van een opleiding van hoge kwaliteit. Onze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden. Hierdoor sluiten ze perfect aan op jouw werkpraktijk. Onze docenten zijn zelf ook actief in de praktijk, waardoor ze als geen ander begrijpen wat jij nodig hebt. 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je jouw opleiding kunt volgen op een manier die echt bij jou past. Daarom kun je bij ons kiezen voor verschillende studievarianten. Zo kun je op locatie klassikale lessen volgen, maar ook op afstand studeren in onze virtual classroom of via e-learning. En wil je de studielast spreiden over een langere periode? Dan is het ook mogelijk om je opleiding per fase of zelfs per module te volgen. Zo past je opleiding altijd perfect in jouw planning.