Accountancy HBO-niveau

Wil je aan de slag in de accountancy? Dan leg je met een accountancyopleiding op HBO-niveau een stevige basis. Bovendien biedt een HBO-diploma mooie doorgroeimogelijkheden...

Lees meer

Wil je aan de slag in de accountancy? Dan leg je met een accountancyopleiding op HBO-niveau een stevige basis. Bovendien biedt een HBO-diploma mooie doorgroeimogelijkheden wanneer je later je AA-titel...

Lees meer

Wil je aan de slag in de accountancy? Dan leg je met een accountancyopleiding op HBO-niveau een stevige basis. Bovendien biedt een HBO-diploma mooie doorgroeimogelijkheden wanneer je later je AA-titel wilt behalen. Bij Markus Verbeek Praehep vind je...

Lees meer

Accountancy HBO-niveau: 159 opleidingen

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (11) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (8) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (18) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Modules (47) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (7) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (6) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
8 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
2 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Schakelprogramma (6) De onderstaande schakelprogramma’s volg je wanneer je een HBO Bacheloropleiding hebt afgerond en toegelaten wilt worden tot de opleiding Post HBO AA Accountancy – MKB. De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben voor deze opleiding strikte vooropleidingseisen vastgesteld. Heb je geen afgeronde HBO Bachelor Accountancy? Dan volg je eerst een van de onderstaande schakelprogramma’s. De duur van deze opleidingen is afhankelijk van je vooropleiding.

PE NBA cursussen en trainingen (31) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Examentrainingen (14) Examentrainingen

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (1) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Wil je aan de slag in de accountancy? Dan leg je met een accountancyopleiding op HBO-niveau een stevige basis. Bovendien biedt een HBO-diploma mooie doorgroeimogelijkheden wanneer je later je AA-titel wilt behalen. Bij Markus Verbeek Praehep vind je een breed aanbod accountancyopleidingen op HBO-niveau. Bekijk de mogelijkheden op deze pagina.
 

Ontwikkel je tot assistent-accountant met de opleiding HBO Bachelor Accountancy

Met een opleiding accountancy op HBO-niveau ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden om te kunnen starten als assistent-accountant. Met de HBO Bachelor Accountancy groei je in vier jaar tijd steeds verder in het accountantsvak. Wil je daarna doorgroeien richting je AA-titel? Dan sluit deze Bacheloropleiding naadloos aan op de Post HBO AA Accountancy − MKB.
 

Behaal in twee jaar tijd je Associate degree Accountancy

Vind je een complete Bachelor van vier jaar te lang, maar wil je wel graag een erkend HBO-diploma behalen? Kies dan voor de HBO Associate degree Accountancy. Met deze opleiding behaal je in slechts twee jaar tijd het officiële getuigschrift ‘Associate degree Accountancy’. Bovendien mag je na succesvolle afronding de graad Associate degree (Ad) voeren. Wil je later alsnog de HBO Bachelor Accountancy volgen? Dan kun je vrijstellingen krijgen voor de onderdelen die je in de Associate degree al gevolgd hebt.
 

Praktijkgerichte HBO-programma's voor accountancy

Wil je in korte tijd veel praktijkgerichte kennis opdoen waarmee je direct aan de slag kunt? Kies dan voor een van onze HBO-programma's voor accountancy zoals het Praktijkdiploma Assistent-Accountant. Hierin krijg je een introductie in de belangrijkste onderwerpen van de accountancy en leg je een stevige basis voor jouw loopbaan. Het programma is onderdeel van de eerste fase van de HBO Bachelor Accountancy. Net als bij de Associate degree kun je ook met dit programma vrijstellingen krijgen wanneer je later de complete Bacheloropleiding wilt volgen.
 

Deeltijdopleiding accountancy op HBO-niveau 

Bij Markus Verbeek Praehep volg je je opleiding accountancy altijd in deeltijd. Hierdoor kun je je opleiding goed combineren met je baan en kun je wat je leert direct in praktijk brengen. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om te studeren per fase of module. Op deze manier kun je je eigen studietempo bepalen en pauzes inlassen wanneer jij die nodig hebt.
 

Waarom een opleiding accountancy op HBO-niveau van MVP?

Kies je voor een opleiding accountancy van Markus Verbeek Praehep? Dan profiteer je onder andere van de volgende voordelen:

  • Een opleiding die speciaal is ontwikkeld voor werkenden;
  • Docenten uit de praktijk;
  • Keuze uit verschillende studievarianten: klassikaal, virtual classroom en e-learning;
  • Volop mogelijkheden om door te groeien na het behalen van je HBO-diploma.