Fiscalist

Werk je als fiscalist of wil je dit worden? Dan is het belangrijk dat je je fiscale vakkennis op peil houdt. De fiscale wet- en regelgeving is complex...

Lees meer

Werk je als fiscalist of wil je dit worden? Dan is het belangrijk dat je je fiscale vakkennis op peil houdt. De fiscale wet- en regelgeving is complex en verandert continu. Bijblijven is dan ook een must...

Lees meer

Werk je als fiscalist of wil je dit worden? Dan is het belangrijk dat je je fiscale vakkennis op peil houdt. De fiscale wet- en regelgeving is complex en verandert continu. Bijblijven is dan ook een must om je klanten goed te kunnen adviseren. Daarom...

Lees meer

Fiscalist: 48 opleidingen

HBO Bacheloropleiding (2) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (1) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (12) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Modules (2) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (3) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

NVAO-geaccrediteerd
2 dagen Trainingen en Korte Cursussen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Trainingen en Korte Cursussen

PE NBA cursussen en trainingen (27) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

Werk je als fiscalist of wil je dit worden? Dan is het belangrijk dat je je fiscale vakkennis op peil houdt. De fiscale wet- en regelgeving is complex en verandert continu. Bijblijven is dan ook een must om je klanten goed te kunnen adviseren. Daarom vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod opleidingen voor zowel de startende als de meer ervaren fiscalist.
 

Wat doet een fiscalist?

Overweeg je een carrière als fiscalist? Dan is het allereerst belangrijk om te weten wat een fiscalist precies is en doet. De fiscalist wordt ook wel belastingadviseur of fiscaal adviseur genoemd. Een van je belangrijkste taken als fiscalist is dan ook het adviseren van bedrijven en particulieren over belastingzaken. Daarnaast help je hen ook met het verzorgen van de belastingaangifte. Je zorgt ervoor dat je klanten niet te veel belasting hoeven te betalen, terwijl ze zich wel aan de geldende regels houden.
 

Volg een opleiding tot fiscalist

Wil je aan de slag als fiscalist? Kies dan voor de opleiding Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) of Register MKB Belastingadviseur (MKB BA). Met deze opleidingen word je in één of twee jaar tijd optimaal voorbereid op de fiscale adviespraktijk. Je ontwikkeld diepgaande kennis over de belangrijkste belastingwetten.

Kies je voor een van deze twee opleidingen? Dan word je tijdens je studie kosteloos ingeschreven in het aspirant-register van het SRFA, de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies. Je ontvangt dan wekelijks een nieuwbrief met actuele fiscale feiten. Heb je de opleiding succesvol afgerond? Dan mag je je laten registreren bij de SRFA en de titel MKB BC of MKB BA voeren. Met de titel en registratie laat je zien dat je een professional in je vakgebied bent en je vakkennis bijhoudt. Daarnaast mag je als geregistreerde jaarlijks gratis deelnemen aan een fiscale updatesessie.
 

Andere relevante opleidingen voor fiscalisten

Naast onze registeropleidingen bieden wij natuurlijk nog veel meer opleidingen voor fiscalisten. Wil je je op HBO Bachelorniveau verdiepen in fiscaal recht en fiscale economie? Kies dan voor de HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie. Hiermee ontwikkel je je tot allround professional op fiscaal gebied. Daarnaast bieden we een breed aanbod korte trainingen en cursussen om je vakkennis up-to-date te houden.
 

Waarom een fiscale opleiding van Markus Verbeek Praehep?

Kies je voor een fiscale opleiding van Markus Verbeek Praehep? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Docenten uit de fiscale praktijk
  • Fiscale opleidingen op elk niveau
  • Opleidingslocaties door het hele land en de mogelijkheid op afstand te studeren in de virtual classroom of via e-learning
  • Directe koppeling met jouw praktijk
  • Opleidingen speciaal voor werkenden