Financieel management

Ambieer jij een baan in financieel management? Bijvoorbeeld als business controller of financial controller? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de...

Lees meer

Ambieer jij een baan in financieel management? Bijvoorbeeld als business controller of financial controller? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste kennis en vaardigheden ontwikkelt. Werk je...

Lees meer

Ambieer jij een baan in financieel management? Bijvoorbeeld als business controller of financial controller? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste kennis en vaardigheden ontwikkelt. Werk je al op het gebied van financieel management? Ook dan...

Lees meer

Financieel management: 104 opleidingen

Masteropleiding (7) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (25) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (7) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Ambieer jij een baan in financieel management? Bijvoorbeeld als business controller of financial controller? Dan is het belangrijk dat je hiervoor de juiste kennis en vaardigheden ontwikkelt. Werk je al op het gebied van financieel management? Ook dan is het belangrijk om je vakkennis up-to-date te houden. Het vakgebied verandert en er worden andere dingen van controllers verwacht dan een paar jaar geleden. Met de opleidingen van Markus Verbeek Praehep ontwikkel je alle kennis en vaardigheden die je als financieel manager van nu nodig hebt.
 

Ontwikkelingen binnen financieel management

De toenemende automatisering heeft grote invloed op jouw werk als business controller of financial controller. Zo wordt de financial controller steeds meer een informatiemanager. De business controller neemt meer en meer de rol in van sparringpartner van het managementteam. Beide rollen vragen om nieuwe vaardigheden, zoals communicatieve vaardigheden, adviesvaardigheden en ICT-vaardigheden. Dat betekent niet dat vakkennis minder belangrijk wordt. Als professional op het gebied van financieel management blijft het belangrijk om de cijfers te kunnen duiden. Met een opleiding tot business- of financial controller pas je je aan aan de veranderende omstandigheden. Zo zorg je dat je bijblijft in je vakgebied.
 

Vind de juiste opleiding financieel management voor jou

In ons aanbod vind je opleidingen business control en financial control op elk niveau. Zo zit er altijd een passende opleiding voor jou bij, of je nu kiest voor een korte training of een opleiding finance en control op HBO-niveau.

Populaire opleidingen op het gebied van financieel management zijn:

 

Financieel management voor het mkb

Werk je als controller in het mkb? Dan is het verstandig om een opleiding te volgen die specifiek gericht is op het mkb. Kies bijvoorbeeld voor de opleiding HBO MKB Financiële Administratie. Tijdens deze opleiding ga je onder andere aan de slag met bedrijfsadministratie, financiële kengetallen en financiële analyses.
 

Financieel management voor de niet-financiële manager

Kennis van financieel management komt niet alleen van pas voor controllers. Werk je als allround manager? Dan krijg je steeds meer te maken met financieel-economische zaken. Daarom is het verstandig om de training Financieel Management voor de Niet-financiële Manager te volgen. Hiermee ontwikkel je praktische, direct toepasbare kennis van financieel management.
 

Waarom een opleiding financieel management van Markus Verbeek Praehep?

Markus Verbeek Praehep staat al 125 jaar voor kwaliteit. Wanneer je kiest voor een opleiding financieel management van Markus Verbeek Praehep, kies je onder andere voor:

  • een opleiding die speciaal ontwikkeld is voor werkenden;
  • les van docenten die zelf uit de praktijk komen;
  • keuze uit leslocaties door het hele land en onderwijs op afstand in de virtual classroom;
  • de mogelijkheid om per module te studeren.