• Home
  • Financieel-administratief medewerker

Financieel-administratief medewerker

Werk jij op de financiële administratie en wil je je verder ontwikkelen binnen je vakgebied? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep kiezen uit een groot...

Lees meer

Werk jij op de financiële administratie en wil je je verder ontwikkelen binnen je vakgebied? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep kiezen uit een groot aanbod financieel-administratieve opleidingen op...

Lees meer

Werk jij op de financiële administratie en wil je je verder ontwikkelen binnen je vakgebied? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep kiezen uit een groot aanbod financieel-administratieve opleidingen op elk niveau. Ga voor een korte, praktijkgerichte training...

Lees meer

Financieel-administratief medewerker: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Werk jij op de financiële administratie en wil je je verder ontwikkelen binnen je vakgebied? Dan kun je bij Markus Verbeek Praehep kiezen uit een groot aanbod financieel-administratieve opleidingen op elk niveau. Ga voor een korte, praktijkgerichte training of volg een complete opleiding over financiële administratie. Op deze pagina lees je meer over de verschillende mogelijkheden.
 

Welke opleiding voor de financieel-administratief medewerker past bij jou?

Welke financieel-administratieve opleiding het best bij jou past, hangt onder andere af van de kennis en ervaring die je al hebt. Ben je net gestart, of zit je al langer in het vak? Daarnaast is ook je opleidingsniveau van belang. Wil je je bijvoorbeeld ontwikkelen tot administratief medewerker op MBO-niveau? Dan is MBO Financieel-Administratief Medewerker niveau 3 een goede keuze. Liever een opleiding tot financieel-administratief medewerker op niveau 4? Kies dan voor MBO Bedrijfsadministrateur niveau 4. Ook op HBO- en Masterniveau bieden we verschillende opleidingsmogelijkheden, zoals HBO MKB Financiële Administratie.
 

Basisopleidingen voor de financieel-administratief medewerker

Wil jij de benodigde basiskennis ontwikkelen voor jouw werk als financieel-administratief medewerker? En wil je een officieel diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering behalen? Dan zit je goed met een van deze praktijkgerichte basisopleidingen:

 

Zet jouw volgende stap als medewerker financiële administratie

Wil je doorgroeien binnen je vakgebied? Bijvoorbeeld tot hoofd financiële administratie, financieel manager of financial controller? Kies dan voor de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Niet alleen biedt het SPD-diploma uitstekende doorgroeimogelijkheden, de opleiding wordt ook zeer goed gewaardeerd binnen het bedrijfsleven. Met een SPD-diploma op zak heb je dan ook zeker een streepje voor.
 

Waarom een opleiding financiële administratie van Markus Verbeek Praehep?

De opleidingen van Markus Verbeek Praehep zijn specifiek ontwikkeld voor werkenden. Dankzij onze flexibele aanpak kun je jouw opleiding goed combineren met je baan en privéleven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je opleiding tot financieel-administratief medewerker per module te volgen. Zo kun je zelf bepalen wanneer je klaar bent voor de volgende module. Wil je alleen een losse module over een specifiek onderwerp volgen? Dat kan natuurlijk ook. Zo kun je snel en efficiënt precies die kennis opdoen die jij nodig hebt. Daarnaast bieden we verschillende studievarianten aan. Zo kan je studeren op de manier die bij jou past: klassikaal of op afstand in de virtual classroom of via e-learning.