• Home
  • Financial controller opleiding

Financial controller opleiding

Wil jij aan de slag met financial control? Of wil je je juist verder ontwikkelen binnen dit vakgebied? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een uitgebreid...

Lees meer

Wil jij aan de slag met financial control? Of wil je je juist verder ontwikkelen binnen dit vakgebied? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een uitgebreid aanbod aan opleidingen voor de (aankomend)...

Lees meer

Wil jij aan de slag met financial control? Of wil je je juist verder ontwikkelen binnen dit vakgebied? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een uitgebreid aanbod aan opleidingen voor de (aankomend) financial controller. Wil je een stevige basis leggen...

Lees meer

Financial controller opleiding: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Wil jij aan de slag met financial control? Of wil je je juist verder ontwikkelen binnen dit vakgebied? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een uitgebreid aanbod aan opleidingen voor de (aankomend) financial controller. Wil je een stevige basis leggen of juist zorgen dat je bijblijft? Er zit altijd een opleiding bij die aansluit op jouw leerbehoefte. Bekijk het aanbod op deze pagina. 

Waarom verder ontwikkelen als financial controller?

Jouw rol als financial controller verandert. Onder andere door de toenemende digitalisering word je steeds meer een informatiemanager. Om ook in de toekomst je werk goed te kunnen uitvoeren, moet je hiervoor de juiste competenties ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan je communicatieve vaardigheden, ICT-vaardigheden en adviesvaardigheden. Natuurlijk kunnen niet al je werkzaamheden geautomatiseerd worden. Daarom blijft ook je vakkennis heel belangrijk. Met een opleiding tot financial controller ontwikkel je deze kennis en zorg je dat je bijblijft.

Vind de juiste opleiding tot financial controller

Ben je toe aan jouw volgende stap in finance en control? Dan vind je in ons aanbod verschillende opleidingen voor financial controllers. Ga voor een korte training of zoek juist de verdieping op met een HBO Bachelor- of Masteropleiding. Weet je niet goed welke opleiding je wilt volgen? Misschien is een van deze populaire opleidingen voor financial controllers dan iets voor jou: 

 

Register Financial Controller (RFC) 

Kies je voor de Post Bachelor Register Financial Controller? Dan mag je je na succesvolle afronding laten registreren in het Register Financial Controller (RFC) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Na je registratie mag je de beschermde titel RFC voeren. Met deze registratie en titel kun je goed laten zien wat je waard bent als financial controller. Je toont ermee aan dat je een goede opleiding hebt gevolgd en je vak bijhoudt.

Waarom een opleiding tot financial controller van Markus Verbeek Praehep?

Markus Verbeek Praehep staat voor kwaliteit. Onze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor werkenden en sluiten goed aan op jouw werkpraktijk. Zo komen onze docenten bijvoorbeeld zelf uit de praktijk. Daarnaast zorgt onze flexibele aanpak ervoor dat onze opleidingen altijd in jouw planning passen. Jij bepaalt zelf of je liever overdag, 's avonds of in het weekend studeert en of je de opleiding in één keer of in losse modules volgt. Het is zelfs mogelijk om je opleiding op afstand te volgen via e-learning of in onze virtual classroom.