• Home
  • Opleidingen finance & control

Opleidingen finance & control

Werk jij als financial controller? Of heb je een andere baan op het gebied van finance en control? Dan is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden...

Lees meer

Werk jij als financial controller? Of heb je een andere baan op het gebied van finance en control? Dan is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden met een opleiding of training. Het vakgebied...

Lees meer

Werk jij als financial controller? Of heb je een andere baan op het gebied van finance en control? Dan is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden met een opleiding of training. Het vakgebied is namelijk volop in beweging. Met de opleidingen...

Lees meer

Opleidingen finance & control: 97 opleidingen

Masteropleiding (4) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (4) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (4) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (7) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (18) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

MHBO (1) Een MHBO-opleiding is gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van de opleiding zit tussen MBO- en beginnend HBO-niveau in. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO.

Modules (23) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (6) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (11) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
9 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
6 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

PE NBA cursussen en trainingen (2) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Vakopleiding Branche-erkend (3) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

MBO-programma (4) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (2) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

Werk jij als financial controller? Of heb je een andere baan op het gebied van finance en control? Dan is het belangrijk om je vakkennis op peil te houden met een opleiding of training. Het vakgebied is namelijk volop in beweging. Met de opleidingen finance & control van Markus Verbeek Praehep zorg je dat je bijblijft. Op deze pagina lees je meer over de verschillende mogelijkheden.
 

Waarom verder ontwikkelen als financial controller?

Door de toenemende automatisering verandert jouw rol als financial controller. Je verandert steeds meer in een informatiemanager. Dat vraagt om andere competenties. Zo worden je adviesvaardigheden, communicatieve vaardigheden en ICT-vaardigheden steeds belangrijker. Tegelijkertijd blijft ook je vakkennis heel belangrijk. Niet alles is namelijk te automatiseren. Als specialist op het gebied van finance en control moet je de cijfers kunnen duiden. Alleen door je aan te passen aan de veranderende omstandigheden blijf je de concurrentie een stap voor.
 

Vind de juiste opleiding finance & control voor jou

Zoek je een opleiding om je verder te ontwikkelen als financial controller? Dan ben je bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres. Hier vind je een breed aanbod aan opleidingen en trainingen op het gebied van finance en control. Van korte training tot HBO Bachelor of Master Finance & Control. 


Populaire opleidingen op het gebied van finance en control zijn:

RFC: het kwaliteitskeurmerk voor financial controllers

Wil jij als financial controller kunnen laten zien wat je waard bent? Kies dan voor de Post Bachelor Register Financial Controller. Na succesvolle afronding van deze opleiding kun je je laten registreren in het Register Financial Controller (RFC) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Na je registratie mag je de beschermde titel RFC voeren. Hiermee toon je aan dat je een goede opleiding hebt gevolgd en je vak bijhoudt.
 

Waarom een opleiding finance & control van Markus Verbeek Praehep?

Wanneer je kiest voor een opleiding finance & control van Markus Verbeek Praehep, kies je voor een kwalitatief hoogstaande opleiding. Onze docenten komen zelf uit het vakgebied. Zij helpen je om de lesstof direct in de praktijk te brengen. Daarnaast bieden we je maximale flexibiliteit. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf of je in één keer een complete Bacheloropleiding wilt volgen, of liever kortere deelopleidingen volgt. Ook kun je zelf kiezen hoe en waar je studeert: klassikaal, via e-learning of in de virtual classroom. Hierdoor kun je jouw opleiding optimaal combineren met je werk en privéleven.