Deeltijd accountancy

Werk jij als (assistent-)accountant en wil je je verder ontwikkelen naast je baan? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan deeltijd...

Lees meer

Werk jij als (assistent-)accountant en wil je je verder ontwikkelen naast je baan? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan deeltijd accountancyopleidingen. Dankzij onze flexibele aanpak...

Lees meer

Werk jij als (assistent-)accountant en wil je je verder ontwikkelen naast je baan? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan deeltijd accountancyopleidingen. Dankzij onze flexibele aanpak kun je deze optimaal combineren met je baan...

Lees meer

Deeltijd accountancy: 150 opleidingen

Masteropleiding (3) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (2) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (11) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (8) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

Praktijkopleiding AA en Stagebureau (18) Aankomend accountant? Bij ons kun je naast de theoretische opleiding de Praktijkopleiding AA – MKB volgen. Deze duurt nominaal 3 jaar. Beide opleidingen afgerond? Dan mag je je inschrijven als Accountant. Dat kan met een afgeronde HBO Bachelor Accountancy. Als dit niet de Bacheloropleiding Accountancy is, moet je met een schakel- of deficiëntieprogramma minstens de examens in de kernvakgebieden Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving hebben behaald.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Modules (42) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (4) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

Vakopleiding Branche-erkend Associatie (6) De Nederlandse Associatie voor Examinering is al ruim 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. De opleidingen hieronder leiden op voor examens van de Associatie waarmee een Associatie diploma te behalen valt.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
8 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
2 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie
NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Vakopleiding Branche-erkend Associatie

Schakelprogramma (6) De onderstaande schakelprogramma’s volg je wanneer je een HBO Bacheloropleiding hebt afgerond en toegelaten wilt worden tot de opleiding Post HBO AA Accountancy – MKB. De CEA en de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) hebben voor deze opleiding strikte vooropleidingseisen vastgesteld. Heb je geen afgeronde HBO Bachelor Accountancy? Dan volg je eerst een van de onderstaande schakelprogramma’s. De duur van deze opleidingen is afhankelijk van je vooropleiding.

PE NBA cursussen en trainingen (30) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NBA cursussen en trainingen

PE NIRPA cursussen en trainingen (1) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

NVAO-geaccrediteerd
1 dag PE NIRPA cursussen en trainingen

Examentrainingen (14) Examentrainingen

MBO-programma (1) Een MBO-programma is opgebouwd uit meerdere modules van een erkende MBO-opleiding. Met een MBO-programma verdiep of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op MBO-niveau. Na het afronden van een MBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige MBO-opleiding.

MBO-opleiding (1) Een MBO-opleiding is een wettelijk erkende opleiding op niveau 2, 3 of 4. Afhankelijk van welke opleiding je kiest, varieert de duur van een MBO-opleiding tussen de 12 en 24 maanden. Na afronding van een MBO-opleiding beschik je dus over een officieel erkend MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4.

Werk jij als (assistent-)accountant en wil je je verder ontwikkelen naast je baan? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een breed aanbod aan deeltijd accountancyopleidingen. Dankzij onze flexibele aanpak kun je deze optimaal combineren met je baan en privéleven. Op deze pagina lees je meer over de verschillende mogelijkheden.
 

Waarom een deeltijdopleiding accountancy?

In de accountancy begin je vaak als assistent-accountant, waarna je je vervolgens verder ontwikkelt binnen het vak. Dat betekent dat je naast je baan verder moet studeren om door te kunnen groeien tot bijvoorbeeld AA-accountant. Daarom bieden wij al onze opleidingen accountancy in deeltijd aan. Door je opleiding accountancy in deeltijd of duaal te volgen, kun je deze optimaal combineren met je baan. Zo past je opleiding goed in jouw planning én kun je wat je leert direct toepassen in de praktijk.
 

Vind de juiste deeltijdopleiding accountancy voor jou

Welke deeltijdopleiding accountancy het best bij jou past, hangt af van jouw leerdoelen. Wil je in korte tijd specifieke vakkennis vergroten? Of wil je doorgroeien in de accountancy met een complete opleiding tot AA-accountant? Daarnaast is uiteraard ook je opleidingsniveau belangrijk bij je keuze voor een opleiding. Zoek je een vakopleiding op MBO-niveau of ga je de diepte in met een HBO Bacheloropleiding? Wat je wensen ook zijn, in ons aanbod vind je altijd een passende opleiding accountancy in deeltijd.
 

Populaire deeltijdopleidingen accountancy

Twijfel je nog over welke deeltijd accountancyopleiding je wilt gaan volgen? Misschien is een van deze populaire opleidingen iets voor jou:

Waarom een deeltijdopleiding accountancy van Markus Verbeek Praehep?

Onze opleidingen sluiten altijd optimaal aan op jouw drukke planning. Dat komt niet alleen doordat je ze in deeltijd kunt volgen, maar ook door onze flexibele aanpak. Zo kun je jouw accountancyopleiding bijvoorbeeld ook in losse modules volgen. Op die manier spreid je de studielast en kun je pauzes inlassen wanneer jij die nodig hebt. Daarnaast bieden we verschillende studievarianten aan, zodat je opleiding nog meer aansluit op jouw leerbehoeften. Ga je voor klassikale lessen, les in de virtual classroom of zelfstudie via e-learning? Het is zelfs mogelijk om tussen twee modules in te wisselen van studievariant als dat voor jou beter uitkomt.
 

De studieroute tot AA-Accountant toegelicht