• Home
  • Opleidingen business control

Opleidingen business control

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële...

Lees meer

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële aangelegenheden, maar ook over niet-financiële KPI’s,...

Lees meer

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële aangelegenheden, maar ook over niet-financiële KPI’s, business intelligence, IT-toepassingen en data...

Lees meer

Opleidingen business control: 76 opleidingen

Masteropleiding (5) Een Master is een wettelijk geaccrediteerde opleiding met een nominale duur van 2 jaar. Na afronding van de opleiding heb je het recht de bijbehorende Mastergraad te voeren.

Masterclass (9) Een Masterclass is een los te volgen zelfstandig onderdeel van een erkende Masteropleiding. Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp. Na het afronden van de Masterclass kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en om verder te studeren in een volledige, erkende Masteropleiding.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een wettelijk geaccrediteerde opleiding die opleidt tot de officiële Bachelorgraad. De opleiding heeft een nominale duur van 4 tot 6 jaar. Een Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (12) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

HBO Programma (13) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Programma

HBO Associate Degree (1) Een HBO Associate degree is een wettelijk geaccrediteerde opleiding. Met een HBO Associate degree kun je in 2 jaar een volledig HBO-programma afsluiten met de graad Associate degree (Ad). Na afronding van de opleiding kun je mogelijk vrijstelling ontvangen en verder studeren in een HBO Bacheloropleiding.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate Degree NVAO-geaccrediteerd

Modules (3) Je kunt ook een losse module uit een opleiding volgen. Een module bestaat uit 4 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Trainingen en Korte Cursussen (13) Tijdens de trainingen staat jouw eigen praktijk altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kan je direct in de praktijk brengen.

NVAO-geaccrediteerd
3 maanden Trainingen en Korte Cursussen
NVAO-geaccrediteerd
2 dagen Trainingen en Korte Cursussen
NVAO-geaccrediteerd
1 dag Trainingen en Korte Cursussen

Executive masterprogramma (6) Met een Executive masterprogramma verdiep en/of verbreed je je kennis op Masterniveau. Met dit programma ontwikkel je vaardigheden op het hoogste niveau. Een Executive masterprogramma wordt niet formeel afgerond met een officieel erkend diploma, maar met een certificaat of een instituutsdiploma.

PE NBA cursussen en trainingen (8) Onze PE NBA-cursussen en -trainingen zijn toegankelijk voor AA/RA accountants en financieel professionals. We bieden 1-daagse trainingen, maar ook volledige opleidingen. Op een inspirerende manier aan jouw PE-verplichting voldoen? Kies dan een training in Data Science, IT & Innovatie of een vaardigheidstraining die past bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Je Excel-skills verbeteren? Een vaktechnische training volgen? Kies een van de onderstaande trainingen.

PE NIRPA cursussen en trainingen (2) Ben jij als salarisadministrateur of payrollprofessional ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Payroll Accounting (NIRPA)? Of wil je graag up-to-date blijven in dit vakgebied? Kies dan een van de onderstaande trainingen.

Vakopleiding Branche-erkend (1) Geïnteresseerd in een vakopleiding of training die door de branche wordt erkend? Volg dan een van de onderstaande trainingen.

Masterprogramma (2) Een Masterprogramma is een samengesteld programma, bestaande uit minimaal 2 Masterclasses van een erkende Masteropleiding. De programma’s zijn gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis op Masterniveau. Na het afronden van het Masterprogramma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige Masteropleiding.

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële aangelegenheden, maar ook over niet-financiële KPI’s, business intelligence, IT-toepassingen en data science. Door je te blijven aanpassen aan actuele omstandigheden, blijf je voorop lopen in je vak. Onze opleidingen business control sluiten altijd aan op de laatste ontwikkelingen in de financiële markt. Zo blijf je de concurrentie een stap voor.
 

Wat moet je kunnen als business controller van nu?

Als business controller van nu moet je kunnen communiceren en adviseren en over ICT-kennis beschikken. Ook moet je grote hoeveelheden data kunnen analyseren, interpreteren en presenteren. Daarnaast blijft je vakkennis natuurlijk ook van groot belang, want niet alles kan geautomatiseerd worden. Jij bent uiteindelijk degene die moet weten hoe de cijfers in het systeem zijn beland en wat ze betekenen. Is de data betrouwbaar? Wordt deze op de juiste manier vastgelegd? En welke informatie is belangrijk voor de business van jouw organisatie? Ook dat zijn vragen waar jij antwoord op moet kunnen geven. Het is dan ook belangrijk om je vakkennis én vaardigheden op peil te houden. Dat doe je met een opleiding business control of financial control van Markus Verbeek Praehep.
 

Verschil business controller en financial controller

Op dit moment is er veel vraag naar zowel business controllers als financial controllers. Maar wat is nu precies het verschil tussen business control en financial control? Financial controllers houden zich in de regel vrijwel uitsluitend bezig met de beheersing van financiële processen. Control staat immers voor beheersing. Natuurlijk gaat dat over de weergave van de cijfers. Ze stellen financiële documenten en rapportages op, maar spelen ook een rol bij de analyse van cijfers. Business control, de naam zegt het al, gaat om een veel bredere functie, bij grote organisaties vaak op een iets meer strategisch niveau. De business controller is de sparringpartner van het management. Hij of zij houdt zich ook bezig met de beheersing van alle processen in de organisatie en alle de daarbij behorende KPI’s. Alle financials krijgen steeds meer een adviserende functie. Dat kan zowel intern als extern. Het ontwikkelen van competenties op dit gebied is zowel voor de financial controller als de business controller van belang.
 

Vind de juiste opleiding business control voor jou

Wie business controller wil worden, heeft allereerst een HBO-Bachelordiploma nodig. Zit je al in het vak en wil je doorgroeien in je functie? Dan is onze Post Bachelor Business Control, Post Bachelor Financial Control of de Master Finance & Control (MFC) een goede keuze. Deze opleidingen zijn zowel als geheel te volgen als in deelopleidingen. Heb je internationale ambities? Kies dan voor de opleiding Certified Management Accountant (CMA).
 

Waarom een opleiding business control van Markus Verbeek Praehep?

Markus Verbeek Praehep is al 125 jaar de opleider voor financieel professionals. Kies je voor een opleiding business control bij Markus Verbeek Praehep? Dan profiteer je onder andere van de volgende voordelen:

  • Ervaren docenten uit de praktijk
  • Uitgebreid opleidingsaanbod op het gebied van business control
  • Directe aansluiting op jouw praktijk
  • Specifiek gericht op volwassenen
  • Flexibel onderwijs: studeer waar en wanneer jij wilt