• Home
  • Opleidingen business control

Opleidingen business control

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële...

Lees meer

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële aangelegenheden, maar ook over niet-financiële KPI’s,...

Lees meer

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële aangelegenheden, maar ook over niet-financiële KPI’s, business intelligence, IT-toepassingen en data...

Lees meer

Opleidingen business control: 37 opleidingen

Alle filters
Niveau
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm/ leslocatie
Duur
Filters

Masteropleiding (3)

Masterclass (7)

Post Bachelor (9)

HBO Programma (5)

HBO Associate Degree (1)

Modules (3)

Trainingen en Korte Cursussen (6)

De business controller is de laatste jaren meer en meer de sparringpartner van het managementteam geworden. Dat gaat niet meer alleen over financiële aangelegenheden, maar ook over niet-financiële KPI’s, business intelligence, IT-toepassingen en data science. Door je te blijven aanpassen aan actuele omstandigheden, blijf je voorop lopen in je vak. Onze opleidingen business control sluiten altijd aan op de laatste ontwikkelingen in de financiële markt. Zo blijf je de concurrentie een stap voor.
 

Wat moet je kunnen als business controller van nu?

Als business controller van nu moet je kunnen communiceren en adviseren en over ICT-kennis beschikken. Ook moet je grote hoeveelheden data kunnen analyseren, interpreteren en presenteren. Daarnaast blijft je vakkennis natuurlijk ook van groot belang, want niet alles kan geautomatiseerd worden. Jij bent uiteindelijk degene die moet weten hoe de cijfers in het systeem zijn beland en wat ze betekenen. Is de data betrouwbaar? Wordt deze op de juiste manier vastgelegd? En welke informatie is belangrijk voor de business van jouw organisatie? Ook dat zijn vragen waar jij antwoord op moet kunnen geven. Het is dan ook belangrijk om je vakkennis én vaardigheden op peil te houden. Dat doe je met een opleiding business control of financial control van Markus Verbeek Praehep.
 

Verschil business controller en financial controller

Op dit moment is er veel vraag naar zowel business controllers als financial controllers. Maar wat is nu precies het verschil tussen business control en financial control? Financial controllers houden zich in de regel vrijwel uitsluitend bezig met de beheersing van financiële processen. Control staat immers voor beheersing. Natuurlijk gaat dat over de weergave van de cijfers. Ze stellen financiële documenten en rapportages op, maar spelen ook een rol bij de analyse van cijfers. Business control, de naam zegt het al, gaat om een veel bredere functie, bij grote organisaties vaak op een iets meer strategisch niveau. De business controller is de sparringpartner van het management. Hij of zij houdt zich ook bezig met de beheersing van alle processen in de organisatie en alle de daarbij behorende KPI’s. Alle financials krijgen steeds meer een adviserende functie. Dat kan zowel intern als extern. Het ontwikkelen van competenties op dit gebied is zowel voor de financial controller als de business controller van belang.
 

Vind de juiste opleiding business control voor jou

Wie business controller wil worden, heeft allereerst een HBO-Bachelordiploma nodig. Zit je al in het vak en wil je doorgroeien in je functie? Dan is onze Post Bachelor Business Control, Post Bachelor Financial Control of de Master Finance & Control (MFC) een goede keuze. Deze opleidingen zijn zowel als geheel te volgen als in deelopleidingen. Heb je internationale ambities? Kies dan voor de opleiding Certified Management Accountant (CMA).
 

Waarom een opleiding business control van Markus Verbeek Praehep?

Markus Verbeek Praehep is al 125 jaar de opleider voor financieel professionals. Kies je voor een opleiding business control bij Markus Verbeek Praehep? Dan profiteer je onder andere van de volgende voordelen:

  • Ervaren docenten uit de praktijk
  • Uitgebreid opleidingsaanbod op het gebied van business control
  • Directe aansluiting op jouw praktijk
  • Specifiek gericht op volwassenen
  • Flexibel onderwijs: studeer waar en wanneer jij wilt