Zorgadministratie: Module Zorgcontrol, Governance en Compliance

Onderdeel van de HBO Associate degree Zorgadministratie - 3 maanden
Modules

Duur

3 maanden

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Maart 2022

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je binnen de zorgadministratie? Dan heb je te maken met belangrijke thema's zoals compliance, governance en zorgcontrol. In deze module leer je hoe belangrijk het is dat de geldende wet-en regelgeving wordt nageleefd en de interne en externe regels overeenstemming hebben met elkaar. Integer handelen gaat verder dan het houden aan de wet- en regelgeving. Integriteit kan onderverdeeld worden in governance. In de module gaan we hier dieper op in. Good governance gaat voornamelijk over efficiënt verantwoording afleggen als organisatie. Zorgcontrol is onderdeel van good governance en een belangrijk onderdeel van de afdeling Zorgadministratie. Medewerkers controleren de administratie en sporen direct registratiefouten op tijdens het proces. Hierdoor is de registratie ‘in control’.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in de vigerende wet- en regelgeving
  • Je weet welke zaken een belangrijke rol spelen bij ethisch en verantwoord handelen
  • Je leert de organisatie leiden waarbij verantwoording een belangrijke rol speelt

Vervolgopleiding

  • HBO Associate degree Zorgadministratie

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur