• Home
 • Accountancy
 • Simulatieopdracht Jaar 1 Praktijkopleiding AA MKB: Jaarrekening

Simulatieopdracht Jaar 1 Praktijkopleiding AA MKB: Jaarrekening

In samenwerking met Full Finance/SRA - 2 maanden
Praktijkopleiding AA en Stagebureau

Duur

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Eerstvolgende startmoment

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Volg je de nieuwe praktijkopleiding? En kun je niet (volledig) voldoen aan de urennormen rond overige assurance-opdrachten? Dan biedt Markus Verbeek Praehep je de mogelijkheid om tot 100 assurance-uren uit te voeren via simulaties. Tijdens deze unieke simulatie doorloop je zowel de interim-controle als de balanscontrole van een bestaande mkb-ondernemer. In de verschillende fases maak je kennis met alle facetten van het controleproces. Zo werk je tijdens de simulatie in kleine groepen het volledige controledossier uit. Daarbij bouw je ook aan een persoonlijk dossier voor jouw individuele eindbeoordeling. Met deze Simulatieopdracht Jaar 1 Praktijkopleiding AA MKB: Jaarrekening volbreng je maar liefst 48 assurance-uren!

Aanpak

Deze simulatieopdracht is gericht op het tweede, derde of vierde semester van de praktijkopleiding (niet op het niveau van beginnend beroepsbeoefenaar). De opdracht wordt aangeboden in samenwerking met Full Finance/SRA. In totaal volg je 48 assurance-uren, met een begeleidingsdag vooraf en een begeleidingsdag achteraf.

Met simulatieopdrachten bieden wij jou de kans om tot 100 praktijkuren via simulaties te volbrengen. Het is niet mogelijk om al je assurance-uren met simulaties te voldoen, maar met dit programma maak je een grote sprong. In totaal kun je maximaal 3 simulaties volgen in de praktijkopleiding. Dit betekent dat je als trainee in de praktijkopleiding ook altijd binnen je werkomgeving overige assurance-uren moet verrichten. De begeleidingsdagen rond simulaties vervangen wel de 'reguliere' begeleidingsdagen/contactdagen rond 3 overige assurance-opdrachten, mits je de 150 uurs variant binnen de Praktijkopleiding MKB volgt.

Vooropleiding

De simulatieopdracht wordt verzorgd op Post Bachelorniveau. Je bent rechtstreeks toelaatbaar met een getuigschrift van de HBO Bacheloropleiding Accountancy of een getuigschrift van de Post Bacheloropleiding tot AA, waarin wordt verwezen naar art. 46 van de Wet op het accountantsberoep. Daarnaast ben je toelaatbaar met een verklaring van de HBO-instelling (waar je de Post Bacheloropleiding tot AA volgt) waaruit blijkt dat je aan de toelatingseisen voor de praktijkopleiding voldoet.

Indien je bij aanvang van de praktijkopleiding je Post Bacheloropleiding tot AA langer dan 6 jaar geleden hebt afgerond, dien je een actualiteitstoets af te leggen.

Belangrijk: op de Praktijkopleiding Accountancy MKB zijn de CEA-eindtermen voor de accountantsopleiding van 2016 van toepassing. Als je de theoretische opleiding hebt afgerond of afrondt onder 'oudere' eindtermen, moet je een deficiëntieprogramma Gedrag, Ethiek en Besluitvorming (GEB) volgen. Markus Verbeek Praehep biedt deze module aan.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen

Je rondt deze simulatieopdracht af met een examen van onze partner Full Finance/SRA. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat 'Simulatieopdracht Praktijkopleiding AA - Accountancy MKB: Jaarrekening' van Full Finance/SRA. Daarbij is deze simulatieopdracht officieel erkend door de Raad voor de Praktijkopleiding.

Programma

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Simulatieopdracht Praktijkopleiding AA MKB: Jaarrekening

(6 dagen)

 • Goed voor 48 overige assurance-uren (jaarrekeningcontrole in jaar 1 of 2)
 • Inventariseren van controlerisico’s
 • Uitvoeren van interim-werkzaamheden
 • Relatie tussen interim- en balanscontrole
 • Welke risico’s komen wanneer in het controleproces aan bod?
 • Werkzaamheden balanscontrole
 • Wanneer heb je voldoende controlewerk verricht?
 • Vastleggen van bevindingen
 • In gesprek met een (kritische) controleklant
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

De simulatie jaarrekeningcontrole bestaat uit 6 dagen van 09.00 uur tot 18.00 uur. Er wordt gestart met een begeleidingsdag, waarna 2 dagen interim-controle en 2 dagen eindejaarscontrole volgen. Na 2 weken volgt wederom een begeleidingsdag, waarin de verschillende rapportages en dilemma’s centraal staan.

De rode draad tijdens deze dagen is steeds de koppeling tussen theorie en praktijk. Ook wordt er op verschillende momenten geoefend met een acteur. Je krijgt dus een volledig en levensecht beeld van een échte mkb-controle!

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Lesgeld: € 2.999,-

Bovenstaand bedrag is op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 2 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.00 - 18.00 uur