Ikstartjouwcarrière
Ikstartjouwcarrière

Scab Accountants & Adviseurs

Plezier in je vak en een gezonde dosis lef en ambitie. Dat zien we graag bij onze collega’s. En die ruimte krijg je ook bij Scab Accountants & Adviseurs: ruimte voor je eigen ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Kan dat bij een accountantskantoor? Ja!

Want wij zijn van huis uit een stichting (en hebben dus geen winstoogmerk) én we hebben geen partnerstructuur. Concreet betekent dit dat je veel eigen verantwoordelijkheden krijgt en een flinke dosis vrijheid om je eigen werk in te delen. Wij vertrouwen op jou en jouw kwaliteiten als professional. Kwaliteit van onze dienstverlening staat voorop, niet het ‘uurtje-factuurtje’. We dagen je uit om je verder te ontwikkelen en je komt terecht in een fijne informele werksfeer waar we oog hebben voor elkaar.

Inmiddels timmeren we bijna 50 jaar aan de weg in de bouwbranche en zijn daarom een echte bouwspecialist. We kennen de cao’s, wetgeving, complexe organisatiestructuren, salarisconstructies en ga zo maar door, als geen ander! Onze klanten zijn allemaal grote landelijke bouwbedrijven. Eenzijdig denk je? Absoluut niet! De bouw is complex en veelzijdig. Je kunt hier dus echt je tanden inzetten. Klanten krijgen van ons deskundige dienstverlening op het gebied van accountancy, personeelsadvies, loonverwerking en administratieve dienstverlening (we detacheren ook) en we hebben een 'Scab Academy'.

Ervaren hoe is om voor Scab Accountants & Adviseurs te werken? Bekijk de video hier: 

Vakgebied Payroll

Loonadministratie binnen de bouw is een zeer complex vakgebied met veel wet- en regelgeving. Steeds meer bedrijven uit de bouw en aanverwante branches, besteden hun loonverwerking en salarisadministratie daarom aan ons uit. Dit maakt ons dé bouwspecialist binnen onze branche en de grootste loonverwerker in de bouw van Nederland. De automatische piloot komt hier dus niet aan te pas, elke klant is weer anders.

Je gaat van A tot Z kennismaken met het vak van loonadministratie. Denk hierbij aan:

  • Invoeren en controleren van verschillende (personele) mutaties
  • Contact (telefonisch, e-mail) met klanten over de salarisverwerking
  • (Telefonisch) contact met verschillende instanties zoals de Belastingdienst of het pensioenfonds
 

Het totale team van loonadministratie bestaat uit circa 25 collega’s met verschillende rollen. Je bent de nieuwe aanwinst voor één van de twee teams binnen deze afdeling. Het team van loonadministratie valt binnen de business unit Loonadministratie en Personeelsadvies. Hierbij ondersteunen en adviseren we vanuit verschillende disciplines onze klanten bij het hebben van personeel.

Je bent een aanpakker met een passie voor loonadministratie. Daarnaast vind je de bouw een uitdagende branche om je verder in te verdiepen. Investeren in je eigen ontwikkeling, zowel als persoon als op professioneel vlak, staat bij jou hoog op je prioriteitenlijst. Heb je de ambitie om te groeien binnen de loonadministratie, heb je plezier in je werk en zit je boordevol nieuwe ideeën die je graag deelt? Dan ben je van harte welkom.

Salaris: € 2.000 – € 2.500 per maand obv 40 uur per week.
 

Vakgebied Fiscaal

Als junior belastingadviseur ga je onder begeleiding aan de slag met het opstellen van fiscale adviezen, ondersteun je onze klanten bij fiscale vraagstukken en ben je betrokken bij het verzorgen van aangiftewerkzaamheden.

Je gaat van A tot Z kennismaken met de werkzaamheden binnen de fiscale afdeling. Denk hierbij aan:

  • Het opstellen van fiscale adviezen;
  • Het verzorgen en controleren van aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting;
  • Het opstellen van bezwaarvoorschriften, om de klant te ondersteunen bij het corrigeren van fiscale aanslagen, boetes of beschikkingen
 

Je komt terecht in een team van 7 collega’s (belastingadviseurs en aangiftemedewerkers) en gaat rapporteren aan de Manager fiscaal.
We zoeken een enthousiaste collega die de ambitie heeft om door te groeien richting belastingadviseur. Je bent klant- en kwaliteitsgericht, werkt nauwkeurig en denkt proactief mee met zowel de vormgeving en uitbreiding van de dienstverlening van de afdeling fiscaal als de wensen en behoefte van onze klant.

Salaris: € 2.000 – € 2.850 per maand obv 40 uur per week.
 

Vakgebied Accountant

Wat doe je als werkstudent junior assistent accountant bij Scab? De eerste periode bij Scab staat in het teken van de organisatie leren kennen. Je start met je werkzaamheden aan het begin van het proces: de administratieve dienstverlening. Hier maak je je de kneepjes van het vak administratieve dienstverlening eigen en je leert hoe je administraties ‘samenstelproof’ maakt.

Vervolgens maak je, afhankelijk van je ontwikkeling, de overstap naar het team van de samenstelpraktijk. Hier ga je aan de slag met het samenstellen van de jaarrekeningen. Je krijgt de kans om mee te kijken met de teamleider en onze zelfstandig assistent accountants en we dagen je graag uit hiermee zelfstandig aan de slag te gaan.

Nog geen ervaring? Geen probleem. Wel vinden we het belangrijk dat je een aanpakker bent en affiniteit hebt met de bouwbranche, daar zijn we tenslotte specialist in. Heb je de ambitie om door te groeien? Dat vinden we alleen maar leuk, we denken graag met je mee!

Salaris: € 2.000 – € 2.850 per maand obv 40 uur per week.