Ikstartjouwcarrière
Ikstartjouwcarrière

Rijkse

Bij Rijkse zijn we dol op cijfers (en op mensen!). We vormen een enthousiast team met als specialisme accountancy, loonadministratie en advies. We bestaan al sinds 1955, maar vergis je niet, door middel van automatisering, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een platte bedrijfscultuur zijn we als werkgever écht van deze tijd.

De informele werksfeer is wat ons zo bijzonder maakt. Bij Rijkse staat de deur altijd open. Je maakt daardoor net zo gemakkelijk contact met één van de vennoten, als met je collega’s op een andere afdeling. Het is een dynamische werkplek met samenwerking tussen verschillende specialismen: fiscaal, IT, accountancy en loonadministratie. Je leert van elkaars expertise en van frisse blikken of juist jarenlange werkervaring. Maar natuurlijk ontdek je ook de persoonlijke interesses van collega’s tijdens gezellige borrels en teamactiviteiten.

We werken vanuit Middelburg, Goes, Terneuzen en Barendrecht. 

“Vorige week kwam de HR-manager naar me toe met een cadeautje onder zijn arm. Vijftien jaar ben ik inmiddels in dienst bij Rijkse en dat leverde me, naast felicitaties, een leuk presentje op. Dit was gelijk een mooie aanleiding om de collega’s op mijn vestiging langs te gaan om ze te trakteren. Dit tekent voor mij de sfeer bij Rijkse: persoonlijk en betrokken.”
 

Hoe ziet een werkdag bij Rijkse eruit?

Je start je werkdag op kantoor, thuis of bij de klant. Net wat er die dag in jouw agenda gepland staat. Op kantoor pak je een lekker bakje koffie (of wat anders) en alvast wat fruit voor later op de dag. Je praat even bij met de andere arriverende collega’s en start je computer op.

Na een aantal mails van klanten te hebben beantwoord of een administratie te hebben verwerkt begint het teamoverleg. Hoe gaat het met iedereen en hoe staat het met de planning? Daarna staat een sessie met de ‘denktank’ op het programma. Je denkt mee over belangrijke onderwerpen binnen de organisatie, zoals werkprocessen en communicatie.

’s Middags heb je een afspraak bij een tevreden klant. Daarna check je nog even je mail en ga je fijn naar huis om bijvoorbeeld ’s avonds te sporten of nog even lekker naar het strand te gaan!
 

Wat maakt Rijkse een interessante plek voor baangarantie?

Je gaat werken in een organisatie met professionals waar je veel van kan leren. Als je wil, kun je je blijven ontwikkelen. Het is namelijk de kennis én het werkplezier van alle collega’s wat ervoor zorgt dat Rijkse kwaliteit kan leveren. Als team zijn wij accountant, fiscalist en adviseur, maar ook IT-specialist en loonadministrateur. We zijn één. Niet voor niets zegt Rijkse ‘samen bereiken we meer.’ Vanuit deze gedachte coachen we onze medewerkers en benaderen we ook onze opdrachtgevers. We staan náást organisaties, zelfstandig ondernemers en particulieren. 

Bij Rijkse luisteren we naar medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Omdat je mee mag denken voel je je snel betrokken en gewaardeerd.  

“Je hebt contact met alle lagen binnen het bedrijf en daar leer je veel van. Daarnaast is het fijn om doorgroeimogelijkheden te hebben. Zo ben ik naast mijn werk ook nog in opleiding tot Registeraccountant. Ik merk dat de combinatie van school en praktijk elkaar versterkt."
 

Hoe ziet de inwerkperiode bij Rijkse eruit?

Op je eerste werkdag krijg je een rondleiding door het kantoor van Rijkse en leer je alle leuke collega’s kennen. Je ontvangt ook je laptop. Je collega van IT legt hierbij uit wat er allemaal mogelijk is. Je krijgt een eigen werkplek en een begeleider toegewezen waar je al je vragen aan kan stellen. Ook staat de rest van jouw team altijd voor je klaar.

Stap voor stap leer je alle werkzaamheden in je functie.
 

Binnen welke vakgebieden kan je bij Rijkse terecht?

Rijkse zoekt Young Professionals de volgende vakgebieden:

  • Accountancy (samenstel en audit)
  • Fiscaal
  • Payroll

 

Welk toekomstperspectief biedt Rijkse aan?

Bij Rijkse zijn er genoeg toekomstperspectieven. Je kunt bijvoorbeeld als Young Professional door leren totdat je een echte AA of RA accountant bent. Groei door naar de functie adviseur voor jouw eigen groep klanten of laat je coaching kwaliteiten zien als manager van een team.