Ikstartjouwcarrière
Ikstartjouwcarrière

Hoek en Blok

Hoek en Blok is een breed advieskantoor en bestaat inmiddels meer dan 30 jaar. Met ruim 160 collega’s maakt Hoek en Blok het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen de Hoek en Blok-ers voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen ze met een betrokken clubcollega’s. Van accountants, belastingadviseurs, salarisadministrateurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.  

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit, heeft het veel weg van een familiebedrijf. Ze zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in hun ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. Je persoonlijke coach helpt jou die ambities waar te maken en door te groeien in jouw tempo.  

De Hoek en Blok-ers houden wel van een beetje competitie. Op het werk én op het sportveld. Regelmatig doen ze mee aan sportwedstrijden. Ook met spierpijn kun je trouwens prima naar kantoor, het is voor de deur gratis parkeren en het treinstation is om de hoek.
 

Hoe ziet een werkdag bij Hoek en Blok eruit? 

Je stelt je stoel goed in, test de koffie en duikt de boeken in. Onder begeleiding van ervaren collega’s werk jij aan diverse vraagstukken voor onze mkb-klanten. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven uit de bouw, scheepvaart, detailhandel of IT. Je krijgt daarbij veel ruimte om jezelf te ontwikkelen, want binnen Hoek en Blok is de mens net zo belangrijk als de cijfers. En met zoveel verschillende mkb-ondernemingen als klant weet je 1 ding zeker: je werk is lekker afwisselend. Natuurlijk bestaat jouw werk voor een deel uit administratieve taken. Maar door digitalisering krijg jij steeds meer tijd voor het geven van advies. Waar nodig overleg je hiervoor met jouw collega’s. Dat kunnen specialisten zijn zoals accountants, juristen, fiscalisten en salarisadviseurs.
 

Welk toekomstperspectief biedt Hoek en Blok aan? 

Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd. Okay, tikkeltje overdreven, maar in basis denken de Hoek en Blok-ers er wel zo over. Daarom ondersteunt Hoek en Blok op verschillende manieren jouw persoonlijke ontwikkeling en groei: 

  • Je krijgt een directe collega toegewezen uit jouw team, die jouw volledig zal coachen en begeleiden
  • Je werkt vaak in multidisciplinaire teams voor klanten. Goed voor de opdrachtgevers, maar je leert er zelf ook ontzettend veel van.  
  • Hoek en Blok biedt een uitgebreid opleidingsprogramma in de vorm van de “Hoek en Blok Academy”. Hierin zitten zowel interne- als externe opleidingen, variërend van kennisverdieping tot aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Ieder bewandelt hier zijn eigen pad op basis van zijn of haar behoefte en ontwikkeling. 
  • Jouw kwaliteiten, jouw inbreng en jouw ambities bepalen je carrière. Kijken in de keuken op een andere (accountancy) groep of bij een andere dienst? Natuurlijk is dat mogelijk!  
 

“Ik kwam hier binnen met heel weinig ervaring. Alles wat mij toen is beloofd, heeft Hoek en Blok waargemaakt en ik heb volop groeikansen gekregen. De gezelligheid onder de collega’s is waardoor ik hier nu al 15 jaar werk.”  

Harm Romeijn, manager samenstelpraktijk 

 

“Hoek en Blok is voor mij echt een prachtig bedrijf om voor te werken. Beslissingen worden niet voor, maar met jou genomen. Je hebt echt inspraak en wordt gezien. Je voelt dat het bedrijf trots is op je, dat maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga.” 

Marc Dommisse, salarisadministrateur 
 

Wat zijn de top 3 redenen om bij Hoek en Blok aan de slag te gaan? 

  • Studieboeken die jij aanschaft en leest, zal Hoek en Blok voor je betalen (tot wel € 750!). 
  • Hou je van uitslapen? Met onze flexibele werktijden kan dat! 
  • Na werktijd met je collega’s de sportieve strijd aan gaan? Je mag gratis gebruik maken van de padelbanen om de hoek! 
 

Hoe ga je van start bij Hoek en Blok? 

Een vliegende start maken bij een kantoor waar de mens net zo belangrijk is als de cijfers? Bij Hoek en Blok in Sliedrecht en Barendrecht bepaal jij zelf hoe jouw carrière eruitziet. Als starter krijg jij alle mogelijkheid om jezelf te ontplooien.
 

In welke vakgebieden kun je bij Hoek en Blok terecht? 

Je kunt bij ons terecht voor: 

  • Accountancy 
  • Belastingadvies 
  • Salarisadministratie 

Hoek en Blok heeft twee vestigingen: in Sliedrecht en in Barendrecht.