Ikstartjouwcarrière
Ikstartjouwcarrière

Countus

Countus begon in 1924 als een coöperatie van boeren en tuinders, en vandaag de dag zijn we dé partner voor ondernemers die willen groeien. We bedienen klanten in het MKB, de agrarische sector, de zorgsector en de leisure-sector. Onze diensten variëren van accountancy en fiscaal advies tot externe audits en personeels- en salarisadministratie. Bij Countus verbinden we cijfers aan mensen en mensen aan cijfers, met een focus op nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en een voeten-in-de-klei-mentaliteit.
 

Wat onze mensen gemeen hebben?

We staan met beide benen op de grond, hebben een interne drive om onze klanten verder te helpen, zijn oprecht én hebben ambities. Ambities om te ontwikkelen en ambities om door te groeien. Vanuit Countus stimuleren we deze ambities. De kennis die je nodig hebt om je functie goed uit te voeren bieden we je dan ook rijkelijk aan. Via je collega’s, via opleiding en via boeken. Exact zoals jij het nodig hebt.

Wel dien je zelf initiatief te nemen. Ons motto is dan ook: groei begint met jouw initiatief. We zijn nauw betrokken bij jouw ontwikkelpad en bij jou als persoon. Want: als jij de rol van jouw functie kan én durft te pakken, zal ons bedrijf groeien en bloeien.

Of je nu start als Assistent Accountant, Belastingadviseur of Salarisadministrateur bij Countus is jouw groeipad gegarandeerd. De wereld ligt aan je voeten, en wij bieden de middelen en een ondersteunende cultuur om jouw ambities waar te maken. Ontdek een werkplek waar ontwikkeling de norm is, waar kansen hand in hand gaan met jouw initiatief, en waar jouw succes ons succes is.
 

Wat kan je van een werkdag bij Countus verwachten?

De invulling van je werkdag? Die bepaal je zelf! Bij Countus krijg je de juiste opdrachten, een goede werkplek en de vrijheid om je werkzaamheden naar eigen inzicht in te vullen. Onder begeleiding van ervaren collega's werk je aan gevarieerde vraagstukken voor diverse klanten. Administratieve taken gaan hand in hand met het geven van advies, ondersteund door samenwerking met specialisten.

Een dag bij Countus is allesbehalve voorspelbaar; naast lopende werkzaamheden krijg je ook te maken met ad-hoc vragen van klanten. De werkzaamheden worden afgestemd op je studie, en bij Countus ben je geen nummer, maar een gewaardeerd lid van een hecht team waarin kennisdeling centraal staat.
 

Wat zijn de top 3 redenen om bij Countus aan de slag te gaan?

 1. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling:

Bij Countus staat jouw groei centraal. De Countus Academy biedt niet alleen opleidingen en trainingen, maar ook een stimulerende omgeving waarin je de vrijheid hebt om jezelf te ontwikkelen. Of je nu wilt doorgroeien naar een leidinggevende functie, een specialist wilt worden, of je expertise in de accountancy, fiscaliteit, of advisering wilt vergroten, bij Countus krijg je alle kansen om jouw professionele én persoonlijke pad vorm te geven.

 1. Werkgeluk en vitaliteit

Werkgeluk en plezier in wat je doet vinden wij het allerbelangrijkste. Daarom helpen wij je graag om te achterhalen waar jij energie van krijgt en waar je goed in bent.

Een werkdag bij Countus is nooit saai! Door de diversiteit aan klanten in verschillende sectoren, zoals MKB, zorg, agrarisch en leisure krijg je te maken met uiteenlopende vraagstukken. Digitalisering verandert de rol van administratie, waardoor je steeds meer tijd hebt voor adviserende taken. Samenwerking met collega's, waaronder accountants, juristen en fiscalisten, maakt jouw werk nog interessanter. Daarnaast hechten wij veel waarde aan vitaliteit: een goede werk-privé balans en gezond en fit aan het werk. Wil je graag advies op dit gebied? Laat je dan adviseren door één van onze vitaliteitscoaches!

 1. Open en betrokken bedrijfscultuur:

Bij Countus ben je geen nummer, maar een gewaardeerd lid van de organisatie. De bedrijfscultuur is betrokken, open en gericht op samenwerking. Je hebt de vrijheid om jouw werkdag vorm te geven en wordt aangemoedigd om vragen te stellen, verbeteringen aan te dragen en actief bij te dragen aan de toekomst van het bedrijf. Bij Countus werk je niet alleen voor, maar ook mét collega's aan een succesvolle en gezamenlijke toekomst.
 

Hoe ga je van start bij Countus?

Bij Countus start jouw loopbaan met de eerste werkdag op één van onze 25 kantoren. Er is altijd wel een kantoor bij jou in de buurt! In je eerste werkweek maak je kennis met ons hoofdkantoor in Zwolle dankzij de introductiebijeenkomst. Gedurende deze introductiedag maak je niet alleen kennis met onze organisatie, maar ook met een aantal nieuwe collega's, die net als jij beginnen met werken bij Countus. We organiseren dit om je niet alleen hartelijk welkom te heten, maar ook om je een vlotte en soepele start te bieden.

Na deze kennismaking word je weer met open armen ontvangen op je vestiging. Je wordt direct ingedeeld in een team, waarin je praktijkervaring opdoet in het dagelijkse werk. Alle faciliteiten en de vaktechnische kennis van Countus staan tot je beschikking. Wij bieden diverse trainingen aan, zodat jij de mogelijkheid hebt om jouw talenten verder te ontwikkelen. Bij Countus ben je niet alleen een nieuw gezicht; je bent meteen een waardevol lid van ons team, klaar om samen te groeien en te excelleren.
 

Binnen welke vakgebieden kan je bij Countus terecht? 

Bij Countus hebben we een breed scala aan vakgebieden, waaronder:
 
Accountancy

 • Jaarrekeningen samenstellen
 • Boekhouding verzorgen
 • Rapportages opstellen

Fiscaal Advies

 • Begeleiding bij belastingaangiften
 • Belastingplanning
 • Strategisch fiscaal advies

 Personeelsbeheer

 • Personeelsadministratie
 • Salarisadministratie
 • Advies over arbeidsvoorwaarden en strategisch personeelsbeleid

 Financiering & Subsidies

 • Begeleiding bij het verkrijgen van financiering
 • Advies over subsidies en regelingen

 Juridisch Advies

 • Advies over ondernemingsrecht en contracten
 • Juridische begeleiding bij diverse vraagstukken

 Externe Audit

 • Audits op jaarrekeningen
 • Financiële audits
 • IT-audits

 Deze vakgebieden bieden een breed spectrum aan mogelijkheden voor groei en ontwikkeling, waardoor je jouw carrière kunt vormgeven binnen jouw interessegebied en expertise.
 

Op welke manier ondersteunt Countus jouw professionele ontwikkeling en groei?

Countus ondersteunt jouw professionele ontwikkeling en groei met diverse initiatieven, waaronder:

 • Stimuleert het volgen van betaalde opleidingen en trainingen in een werken-en-leren variant;
 • Biedt een rijke leeromgeving waarin je naast de theorie veel praktijkervaring opdoet, zodat je talenten optimaal worden versterkt;
 • Zorgt voor goede begeleiding op maat;
 • Creëert ruimte voor individuele groei-initiatieven met ondersteuning;
 • Moedigt het stellen van vragen aan;
 • Stimuleert het aandragen van verbeteringen en initiatieven;
 • Creëert een omgeving waarin je kunt doorgroeien naar leidinggevende en specialistische functies;
 • Biedt kansen om steeds meer verantwoordelijkheden op je te nemen;
 • Faciliteert samenwerking met experts, zoals accountants, juristen, fiscalisten en salarisadviseurs.
 • Creëert mogelijkheden om kennis te delen en breed te leren binnen het vakgebied;
 

Medewerkersparticipatieregeling (MePa)

Heb jij een vast dienstverband gekregen bij Countus? Gefeliciteerd, dan krijg je daarnaast namelijk van ons 10 certificaten! Bij Countus zijn alle vaste medewerkers mede-eigenaar van de Countus Groep, waardoor zij direct betrokken zijn bij het succes van het bedrijf. Bovendien biedt deze regeling je de mogelijkheid om meer certificaten bij te kopen, mocht je dat willen.