Alle events

Open avonden

Financials Dinner 2022

Dit jaar was het eindelijk weer zover. Het Markus Verbeek Praehep Financials Dinner! Donderdag 19 mei kwamen financieel professionals samen om zich te laten inspireren op het thema duurzaamheid.  

André Kuipers, astronaut en ambassadeur van de Aarde, heeft met eigen ogen de kwetsbaarheid van onze planeet gezien. Hij vertelde in interessant en inspirerend verhaal waarin hij ook zijn eigen ervaringen in de ruimte met ons deelde. Fou-Khan Tsang stelde: ‘Klimaat is financieel’. Daarmee bracht hij het publiek weer met beide benen op de grond. Hij richtte zijn blik specifiek op duurzaamheid in de financiële wereld. 

Tot slot werd het Financieel talent van het Jaar 2022 gekozen: Romario Scholten!

Sprekers

André Kuipers over duurzaamheid

Met het ruimtestation vloog André Kuipers 16 keer per dag een rondje rond de hele aarde. Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar zijn de mondiale uitdagingen waar we met zijn allen voor staan: klimaatverandering, ontbossing, erosie, de gevolgen van verstedelijking. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. Nieuwe technologieën – van recycling tot aardobservatie door satellieten – zijn noodzakelijk voor een goede toekomst.


Foto © Nico Kroon

‘Klimaat is financieel’ door Fou-Khan Tsang

Iedere organisatie, groot of klein, zal in de komende jaren geconfronteerd worden met grote vraagstukken rondom duurzaamheid die ook impact hebben op de financiën. Daarmee is duurzaamheid ook een vraagstuk geworden voor de financial. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Europese regelgeving rondom rapportage over duurzaamheid (CSRD) welke al in 2023 ingevoerd wordt. Maar denk ook aan zaken als stranded assets, continuïteit, eisen rondom financiering, subsidies en ook steeds meer het belasten van niet-duurzame activiteiten. Fou-Khan Tsang neemt je op zijn eigen wijze mee in de duurzame ontwikkelingen die ieder financieel talent moet weten.