Wat kun je met moderne bedrijfsadministratie?

Wil je werken met cijfers, financiën en administratieve processen? Bij moderne bedrijfsadministratie houd je je bezig met de vier vakgebieden binnen financieel management: financiële administratie, belastingwetgeving, financiering en kostencalculatie. Lees in deze blog verder over moderne bedrijfsadministratie, het werkveld en de opleidingsmogelijkheden en het toekomstperspectief. 
 

Wat is moderne bedrijfsadministratie? 

Moderne bedrijfsadministratie, ofwel MBA, richt zicht op het analyseren, rapporteren en beheren van financiële en administratieve gegevens. Een succesvolle organisatie kan niet zonder een goed georganiseerde bedrijfsadministratie. Dit is noodzakelijk voor een goede financiële planning, accurate interne rapportages, de beoordeling van de effectiviteit van bedrijfsprocessen en naleving van wet- en regelgeving.  
 

Moderne bedrijfsadministratie: het werkveld 

Ben je op zoek naar een impactvolle carrière in de financiële wereld? In bedrijfsadministratie krijg je de kans om impact te maken omdat je een belangrijke rol speelt bij het waarborgen van de financiële gezondheid van een organisatie en bijdraagt aan een efficiënte werking van organisaties. Ben je geïnteresseerd in een financieel-administratieve functie? Bekijk onze opleidingen in bedrijfsadministratie en financial control

Een diploma moderne bedrijfsadministratie geeft je een brede basis en diverse mogelijkheden in de financieel-administratieve sector. Je kunt aan de slag als bedrijfsadministrateur, boekhouder, financieel medewerker, assistent-controller of assistent-accountant bij een kleine, middelgrote of grote organisatie. Daarnaast kun je aan het werk bij een administratie- of accountantskantoor.  

De verschillende branches waarin je aan de slag kunt brengen ieder hun uitdagingen met zich mee. Zo zal het werk op de financiële administratie van een ziekenhuis anders zijn dan bij een handelsonderneming.
  

Een opleiding moderne bedrijfsadministratie 

Het officiële diploma Moderne Bedrijfsadministratie van de Nederlandse Associatie voor Examinering biedt je een sterke basis voor een succesvolle carrière in finance. Je leert in een jaar over de belangrijkste elementen van finance: bedrijfsadministratie, belastingwetgeving, kostencalculatie en bedrijfsfinanciering.  

Het is mogelijk om de opleiding klassikaal, via de virtual classroom of om de opleiding op een flexibele manier online te volgen. Je studeert dan in je eigen tempo, met ondersteuning van lesmateriaal en kennisclips, maar hebt altijd een docent achter de hand voor vragen. 
 

Een toekomst in bedrijfsadministratie 

Moderne bedrijfsadministratie is een veelgevraagd, branche-erkende diploma dat je toekomstperspectief en een krachtige uitgangspositie op de arbeidsmarkt geeft. Daarnaast zijn er doorgroeimogelijkheden richting een leidinggevende functie, Accountancy of SPD Bedrijfsadministratie

Moderne bedrijfsadministratie past bij je wanneer je aanleg hebt voor het werken met cijfers, nauwkeurig werkt, oog voor detail hebt, organisatorisch sterk bent, over analytisch denkvermogen beschikt en communicatief vaardig bent. Bezit je deze vaardigheden nog niet?  

Bij Markus Verbeek Praehep leiden we al meer dan 125 jaar financieel professionals op. We ontdekken en versterken samen jouw talenten. Wil je weten hoe het is om bij Markus Verbeek Praehep te studeren? Lees het verhaal van onze docent Esmeralda Boudrie-Meijer

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur