Wat is salarisadministratie?

Ben jij goed met cijfers, accuraat en integer? Dan is werken als salarisadministrateur iets voor jou. Maar wat doet een salarisadministrateur precies? En welke opleiding heb je nodig om met salarisadministratie aan de slag te gaan? In dit artikel vertellen we je er alles over.
 

Salarisadministratie, wat is dat eigenlijk?

Als salaris- of loonadministrateur vervul je een belangrijke rol binnen je organisatie. Je zorgt ervoor dat iedereen zijn salaris op tijd ontvangt en je zorgt dat de loonaangifte goed verloopt. Maar dat is lang niet het enige waar jij je mee bezighoudt. Je werkzaamheden zijn onder andere:

  • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten;
  • Het aan- en afmelden van personeel in het personeels- en salarisinformatiesysteem;
  • Het periodiek verwerken van salarisstroken;
  • Het aan- en afmelden van personeel bij diverse instanties;
  • Het maken van loonposten en journaalposten;
  • Het ziek en beter melden personeel;
  • Het onderhouden van contacten met personeelsleden.

 

Aan de slag in de salarisadministratie

Ben je enthousiast geworden en overweeg je een carrière in de salarisadministratie? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte opleiding op het gebied van loonadministratie. Welke opleiding salarisadministratie het best bij jou past hangt af van de kennis en ervaring die je al hebt. Ben je helemaal nieuw in het vak? Dan is Basiskennis Loonadministratie (BKL®) een uitstekende keuze. Heb je al enige ervaring? Dan kun je verder doorgroeien met het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en van daaruit naar Vakopleiding Payroll Services (VPS®).
 

Wat is de juiste opleiding salarisadministratie voor jou?

Wil je meer weten over wat loonadministratie precies is? Bekijk dan ook eens ons complete opleidingsaanbod op het gebied van salarisadministratie. Wil je weten of dit vakgebied iets voor jou is of heb je behoefte aan persoonlijk opleidingsadvies? Dan staan onze studieadviseurs graag voor je klaar. Bel 035 – 5 280 811 of vul ons contactformulier in.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur