Wat is een belastingconsulent? Een noodzakelijke, fiscale gids

Maak jij je wel eens zorgen over je belastingen en de belastingaangifte? Belastingwetgeving is complex en vaak lastig te begrijpen. Het inschakelen van een belastingconsulent is een logische stap. Wat is een belastingconsulent? Ontdek in dit blog de taken van een belastingconsulent en hoe hun expertise kan bijdragen aan het optimaliseren van belastingzaken. 

Wat is een belastingconsulent? Een gids bij belastingzaken 

Wat is een belastingconsulent? We geven je graag meer informatie over dit interessante beroep. Een belastingconsulent geeft belastingadvies aan particulieren en ondernemers. Als consulent werk je bij een belastingadvieskantoor, accountantskantoor, voor kleine ondernemingen of als zelfstandige. Een belastingconsulent helpt bij alle fiscale vraagstukken die gerelateerd zijn aan de belastingwetgeving. Van inkomsten, omzet, loon, bedrijfsvoering tot pensioenvraagstukken. 

Wat doet een belastingconsulent? De rol van een belastingconsulent 

Financiële kennis en inzicht zijn noodzakelijk bij het nemen van gezonde financiële beslissingen. Vaak is dat juist wat ontbreekt. Financieel advies biedt gemoedsrust en zekerheid. Wat doet een belastingconsulent? Ontdek de taken van een belastingconsulent en waarom je er een moet inschakelen: 

  • Het geven van belastingadvies 
  • De belastingaangifte in orde maken 
  • Het oplossen van fiscale vraagstukken 
  • Hulp bieden bij bezwaarschriften 
  • Het controleren van aanslagen 
  • Een belastingschuld verlagen 
  • Een financiële planning opstellen 
  • Contacten onderhouden met de Belastingdienst 
 

Hoe word je belastingconsulent? In 3 stappen word je een fiscale gids 

Als belastingconsulent werk je in een dynamisch vakgebied waarin je anderen kunt helpen bij het bereiken van financiële stabiliteit en groei. Ontwikkel jezelf tot een onmisbare professional met een opleiding tot belastingconsulent. In deze 3 stappen word je een expert. 

1. Ga op onderzoek uit 

Onderzoek wat het vak inhoudt en of het bij je past. Volg een webinar, kies voor een training, lees blogs en interviews of vraag een persoonlijk adviesgesprek aan. 

2. Kies een passende opleiding 

Volg een fiscale opleiding met een certificering zodat je een bewijs hebt van je kwaliteit en deskundigheid als belastingconsulent. In de vakopleiding Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) ontwikkel je jezelf binnen één jaar tot belastingconsulent. 

3. Netwerk 

Zorg dat je tijdens je studie al een netwerk opbouwt en word lid van vakorganisaties. Doe direct werkervaring op door bijvoorbeeld een stage te lopen. 

Bij Markus Verbeek Praehep hebben we meer dan 125 jaar ervaring in het opleiden van financieel professionals. Bekijk snel ons brede aanbod aan fiscale opleidingen die aansluiten bij verschillende interessegebieden binnen de financiële wereld. 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur