Wat doet een belastingadviseur?

Denk jij over een carrière in het fiscale vakgebied? Maar weet je nog niet goed wat een belastingadviseur precies doet? Lees dan vooral verder. In dit artikel geven we je een beeld van een aantal belangrijke werkzaamheden die je gaat uitvoeren als belastingadviseur.
 

1. Je geeft belastingadvies en verzorgt aangiften

De naam zegt het al: als belastingadviseur houd je je voornamelijk bezig met het geven van belastingadvies. Je adviseert bedrijven en particulieren over hun belastingzaken en verzorgt hun aangiften. 
 

2. Je legt fiscale wet- en regelgeving uit

De fiscale wet- en regelgeving is best complex. De kans is dan ook groot dat jouw cliënten hier niet alles van begrijpen. Daarom is het jouw taak als belastingadviseur om hen deze wetten en regels helder uit te leggen. Goed om te weten: de fiscale wet- en regelgeving verandert doorlopend. Als belastingadviseur moet je je kennis van het belastingrecht dus goed bijhouden.
 

3. Je zorgt dat je cliënten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving

Alleen zorgen dat je cliënt de wet- en regelgeving begrijpt, is niet voldoende. Je moet er ook voor zorgen dat zij aan deze wetten en regels voldoen. Hoe zorg je dat je cliënten niet teveel belasting betalen, maar zich wel aan de geldende regels houden? Dat is een van de uitdagingen waar je als belastingadviseur mee te maken krijgt.
 

4. Je volgt de fiscale ontwikkelingen op de voet

De ontwikkelingen in het fiscale vakgebied volgen elkaar in rap tempo op. Als belastingadviseur moet je zorgen dat je hier altijd van op de hoogte bent. 
 

Belastingadviseur worden?

Ben je enthousiast geworden en wil je een opleiding tot belastingadviseur volgen? Dan ben je bij Markus Verbeek Praehep aan het juiste adres voor verschillende fiscale opleidingen. Bereid je bijvoorbeeld optimaal voor op de fiscale adviespraktijk met de opleiding Register MKB Belastingadviseur (MKB BA). Met deze opleiding verdiep je je in twee jaar tijd in de belangrijkste belastingwetten. 
 

MKB BA: register voor belastingadviseurs

Heb je de opleiding Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) succesvol afgerond? Dan mag je je laten registreren bij de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). Eenmaal geregistreerd, mag je de beroepstitel MKB BA voeren. Deze registratie en beroepstitel zijn dé manier om je te onderscheiden van je vakgenoten. Ook mag je als geregistreerde gratis deelnemen aan een jaarlijkse fiscale updatesessie: een goede manier om je vakkennis op peil te houden.
 

Meer weten over wat een belastingadviseur doet?

Goed om te weten: in dit artikel hebben we slechts enkele werkzaamheden van de belastingadviseur uitgelicht. In de praktijk is het werk van de belastingadviseur veel uitgebreider dan we in één artikel kunnen benoemen. Wil je meer weten over wat een belastingadviseur doet? Bekijk dan onze fiscale opleidingen.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur