Verschil businesscontroller en financial controller

Er is momenteel veel vraag naar businesscontrollers en financial controllers. Wat is nu precies het verschil tussen businesscontrol en financial control? We leggen het je graag uit.
 

Wat is het verschil tussen een businesscontroller en een financial controller?

Als financial controller houd je je bezig met de beheersing van financiële processen. Je stelt financiële documenten en rapportages op, maar speelt ook een rol bij de analyse van cijfers. Door de toenemende digitalisering verandert je tol steeds meer in die van informatiemanager.
Een businesscontroller heeft een veel bredere functie. In deze functie ben je sparringpartner van het management. Ook houd je je bezig met de beheersing van alle processen in de organisatie en alle KPI’s die daarbij horen. 
 

Ontwikkel je verder als businesscontroller of financial controller

Hoewel de functies financial controller en businesscontroller erg van elkaar verschillen, zijn er ook overeenkomsten. Zowel de rol van de businesscontroller als die van financial controller verandert door de ontwikkelingen in het vakgebied. Die veranderende rollen vragen om nieuwe vaardigheden. Denk hierbij aan communicatie- en adviesvaardigheden maar ook aan ICT-vaardigheden. Daarom is het ook als je al langer in het vak zit van belang je verder te ontwikkelen met een opleiding tot financial controller of businesscontroller.
 

Meer weten over finance en control?

Is werken als financial controller of businesscontroller iets voor jou? Dan vind je bij Markus Verbeek Praehep een uitgebreid opleidingsaanbod op het gebied van finance en control. Wil je meer weten over dit vakgebied? Dan vind je deze artikelen misschien ook interessant:

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur