Top 3 Financieel talent van het Jaar: Boy van Mourik – Beukema

Wie krijgt de titel: ‘Financieel talent van het Jaar 2022’? Van een hele lijst genomineerden heeft een vakjury een Top 5 gekozen. Alle genomineerden uit de Top 5 hebben een bijzonder verhaal en leveren uitzonderlijke prestaties. Om vervolgens de Top 3 te bereiken kon er door jullie gestemd worden. Vanuit die stemronde zit Boy in de Top 3. Bekijk hier het filmpje waarin Boy vertelt over zijn werk en nominatie. 
 

Finalist Boy 

Boy (28) is partner en Co-founder bij YPA 24/7. Hij volgt de HBO Bachelor Accountancy bij Markus Verbeek Praehep. “We zijn net verhuisd van Amersfoort naar Nijkerk, dit nam veel tijd in beslag. Maar we hebben een heerlijk nieuwe plek. Maakt het na thuiskomen na een lange werkdag extra fijn. Verder ben ik in mijn vrije tijd scheidsrechter op hoog niveau bij volleybalwedstrijden.”
 

Wat maakt je werk zo leuk? 

“Met een ondernemer bouwen aan de toekomst. Dat vind ik echt het mooiste aan mijn werk. Dit betekent automatisch het boeken van administratie en jaarrekeningen loslaten en op basis van huidige cijfers gaan bouwen. Een bedrijf helpen met verbeteringen doorvoeren en daardoor groeien. En hierin niet alleen focus op het zakelijke maar ook op de persoonlijke relatie.”
 

Hoe doe je dat dan?

“Je hebt natuurlijk al cijfers. Deze vul je aan met zo veel mogelijk andere data. Bijvoorbeeld informatie uit inkoopsystemen maar ook bezoekersinformatie van een website. Dit analyseren we heel gedetailleerd. Zodat we de klant kunnen adviseren op bijvoorbeeld bedrijfsvoering en strategie. Je bent de accountant maar veel ondernemers zien je ook als bedrijfsadviseur. Natuurlijk werk je aan de boekhouding en jaarrekeningen maar veel klanten hebben bredere vraagstukken. Dan gaat het adviseren van klanten veel verder dan alleen accountancy.”
 

Stel je wint, wat ga je met de opleidingscheque doen?

“Ik heb mijn Bachelor bijna af. Ik twijfel wat ik daarna wil doen. We hebben nog geen fiscale kennis in huis, dus dat zou een verstandige optie zijn. Maar de AA-titel halen lijkt mij ook heel leerzaam. Daar bovenop lijken mij de big data studies die jullie aanbieden ook leuk. Oftewel, genoeg opties!”
 

 Relevante opleidingen 

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur