Student in de spotlight: Julia Bonapart

Jong en ambitieus, zo kun je Julia Bonapart wel noemen. Ze is nog maar 19 jaar, maar heeft nu al een baan als assistent-accountant bij Lentink Accountants in Almere en volgt daarnaast de HBO Bachelor Accountancy. En dat terwijl ze in eerste instantie helemaal niets met accountancy had. “Ik had gedacht dat het een stoffig mannenberoep zou zijn, maar dat is helemaal niet waar.”
 

Tussenjaar

“Toen ik twee jaar geleden was geslaagd voor de HAVO heb ik een tussenjaar genomen omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde gaan doen. Als bijbaantje werkte ik bij een financieel dienstverlener op het gebied van asset management en leningbeheer. Daar leerde ik een jongen kennen die mij vertelde over zijn achtergrond en de opleiding die hij had gevolgd: HBO Accountancy, en dat vond ik eigenlijk wel heel interessant klinken. Omdat ik zelf nog op zoek was naar een passende studie ging ik hem daar steeds meer over vragen. Dat pakte dubbel goed voor me uit. Niet alleen ontdekte ik een studierichting die ik leuk vond, maar die jongen is inmiddels ook mijn vriend.’’
 

Veel vragen

‘’Mijn vriend heeft mij erg geholpen bij het vinden van mijn opleiding. Samen zijn we alle informatieavonden van hogescholen afgegaan om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Ik wilde namelijk alles uitgezocht hebben: Stel nou dat ik de HBO-opleiding ga doen, wat ga ik dan daarna doen? En wil ik het RA-traject volgen of het AA-traject? Zo kwamen we uiteindelijk op de voorlichtingsbijeenkomst voor AA-accountancy bij Markus Verbeek Praehep terecht. Omdat ik nog veel kleine vragen had die ik niet allemaal tijdens deze bijeenkomst kon stellen, heb ik daarna nog een persoonlijke afspraak gehad met Frank Bakker, de directeur van Markus Verbeek Praehep. Naar aanleiding daarvan heb ik besloten om de HBO Bachelor Accountancy te gaan volgen.’’
 

Verschillende leslocaties

‘’Wat me meteen erg aansprak van Markus Verbeek Praehep is dat er verschillende leslocaties door het hele land zijn. Nu woon ik nog in Zaandam, maar volgend jaar ga ik naar Lelystad verhuizen en daarnaast werk ik in Almere. Maar waar ik ook ben, er is altijd een locatie in de buurt en daar kan ik heel tactisch gebruik van maken.’’
 

Even omschakelen

‘’In mijn tussenjaar heb ik alvast het boek Boekhouden geboekstaafd aangeschaft. Daar heb ik flink wat hoofdstukken van doorgenomen om me voor te bereiden op ‘Basiskennis boekhouden’. Maar in de eerste lessen merkte ik al dat het tempo toch echt wel wat hoger lag. Van een tussenjaar naar elke avond in de boeken is wel even een omschakeling. Het gaat goed, maar het is wel even aanpoten. Gelukkig heb ik gekozen voor klassikale lessen, waardoor ik snel kan schakelen met docenten en mijn vragen kan stellen. Daarnaast merk ik echt dat wat ik meemaak in de praktijk ook in de theorie van mijn opleiding terugkomt, waardoor ik heel goed de koppeling kan maken tussen theorie en praktijk.’’
 

Ontwikkelplan

‘’Bij Lentink Accountants wordt veel aandacht aan mijn ontwikkeling besteed. Zo heb ik een coach toegewezen gekregen bij wie ik altijd kan aankloppen als ik vragen heb. Hij heeft ook een heel plan voor mij uitgestippeld over waar ik over zoveel jaar moet staan. Dat is wel heel fijn en dat geeft mij ook echt het gevoel dat de organisatie vooruit durft te kijken met mij. Voor nu wil ik me eerst even volledig focussen op mijn Bachelor, maar daarna wil ik zeker verder groeien in het accountantsvak.”

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur