Salarisadministrateur van de toekomst is ook adviseur

Twee derde van de salarisadministrateurs geeft aan dat hun functie steeds zwaarder wordt. Driekwart hiervan vindt ook dat de functie steeds complexer wordt. Maar ook de werkdruk neemt toe. Dat blijkt uit het Trendonderzoek Salaris Professionals 2016 in opdracht van NIRPA onder ruim duizend salarisprofessionals.

Adviesvaardigheden belangrijkste ontwikkelpunt

Een groot deel van de salarisprofessionals verwacht dat deze verzwaring van de functie nog wel een tijdje aanhoudt. De voornaamste oorzaak van de verzwaring is dat de business steeds meer een adviesrol verwacht van salarisprofessionals. Adviesvaardigheden worden dus steeds belangrijker en dit is dan ook het voornaamste ontwikkelpunt dat salarisprofessionals noemen. Daarnaast verwachten zij onder meer de volgende veranderingen voor de komende drie jaar:

  • Uitbreiding van takenpakket
  • Verandering in de uitvoering van taken
  • Toenama applicatiebeheer salarissoftware

Inhoudelijke deskundigheid blijft cruciaal

Ondanks alle veranderingen blijft kennis van fiscale en sociale wetgeving cruciaal volgens de salarisprofessionals. Net als kennis van arbeidsrecht, arbeidsvoorwaarden en pensioenen. Maar de meeste ondervraagden zien zakelijke communicatie en ICT-gebruik niet als vaardigheden die zij in de toekomst nodig hebben om hun vak uit te oefenen. En dat is opvallend, gezien de steeds verdergaande automatisering en het feit dat salarisprofessionals steeds meer een adviesrol vervullen.

Ontwikkel je adviesvaardigheden bij Markus Verbeek Praehep

Adviesvaardigheden worden dus steeds belangrijker voor salarisprofessionals. Wil jij leren hoe je succesvol advies geeft? Dan is de training Professionele Adviesvaardigheden van Markus Verbeek Praehep interessant voor jou!

Vakopleiding Payroll Services (VPS®)

Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je je wilt ontwikkelen tot allround payroll professional. Met de opleiding Vakopleiding Payroll Services (VPS®) van Markus Verbeek Praehep behaal je een officieel VPS-diploma, waarmee je mogelijk vrijstelling kunt krijgen in de HBO Bachelor Management Payroll Services.

Je kunt je ook inschrijven voor losse modules van deze opleiding, zodat je je eigen studietempo kunt bepalen.

Bekijk hier het volledige aanbod opleidingen Payroll & Loonadministratie.

Bron: Perssupport/PWDeGids

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur