Quoratio kijkt verder dan diploma’s en CV’s

Fris, intelligent en ambitieus. Aan deze kwalificaties voldoen de trainees die Quoratio selecteert en aflevert bij organisaties die dringend verlegen zitten om een specialist in salaris-, zorg- of financiële administratie. Het Bunnikse bedrijf leidt de trainees intern op, maar maakt ook gebruik van de diensten van Markus Verbeek Praehep. Hoe ziet de dagelijkse praktijk van Quoratio eruit? Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep, schoof aan bij directeur HR Michel Brouwer en vroeg het hem.

Als trainee kun je het ver schoppen. Michel Brouwer weet er zelf alles van, want hij vormt het levende bewijs. In 2007 kwam hij als jonge, supergemotiveerde kracht bij Quoratio binnen en nu, tien jaar later, is hij daar directeur HR en neemt hij zelf geschikte kandidaten aan. Daar heeft hij zijn handen vol aan. "De animo om voor ons te werken is groot", stelt hij. "Jaarlijks ontvangen wij 4.000 brieven met cv. Maar slechts 2% van de aanmeldingen nemen we aan. We hanteren namelijk een streng werf- en selectiebeleid. Onze trainees vertegenwoordigen de nieuwe generatie in administratie. Een generatie die handigheid heeft met computers en software. Daar selecteren wij op, maar niet alleen daarop. Onze trainees moeten ook kunnen adviseren. Communicatieve vaardigheden zijn nu heel belangrijk. Maar je moet daar wel het talent voor hebben. Daarom telt bij ons wat je kunt, wat in je genen zit. Dat vinden wij meer relevant dan diploma's en ervaring."

Quoratio mikt op gemotiveerd talent

Al vanaf de oprichting in 2001 mikt Quoratio op jonge mensen die willen gaan voor een baan - tijdelijk of vast - in de administratie. Dat mogen ook jongeren zijn die hun HBO-studie niet hebben afgemaakt. Als ze qua werk- en denkniveau, persoonlijkheid en ambitie maar voldoen aan de eisen.

Quoratio heeft alle kennis en ervaring in huis om een totaaloplossing te bieden voor administratieve vraagstukken en uitdagingen. "Wij bieden de ideale mix van advies, detachering, werving en selectie en outsourcing. Dat doen we dus door de beste mensen te zoeken, te vinden en op te leiden. Onze consultants staan klaar voor het verwerken, beheren, optimaliseren en uitbesteden van administratie. Op locatie of op afstand en met alle softwarepakketten. Dat doen we voor de HR en salaris-, zorg- en financiële administratie. Voor al deze vakgebieden gelden dezelfde principes. De trainees worden intensief klaargestoomd voor het grote werk."

Nog steeds trouwe klant

Veel organisaties - vaak grote bedrijven - hebben al dankbaar gebruikgemaakt van de diensten van Quoratio. Sommige opdrachtgevers zijn nog steeds trouwe klant. Anno 2017 levert Quoratio met een uitgekiend traineeship meer dan ooit een toegevoegde waarde. De financiële wereld is immers flink in beweging én de vergrijzing slaat toe. De behoefte aan jonge, vakkundige en gemotiveerde krachten die mee kunnen gaan in de oprukkende automatisering en op de hoogte zijn van de nieuwe wet- en regelgeving is bijzonder groot en voor veel bedrijven is het buitengewoon lastig, en tijdrovend, om zelf geschikte medewerkers te vinden.

Er is meteen een klik

Maar voor Quoratio is dat een stuk gemakkelijker. Bedrijven die een trainee willen aannemen gaan met een accountmanager om de tafel. Samen stellen ze een haarscherp profiel op. Aan de hand daarvan bekijkt de manager welke trainee in het ideale plaatje past en deze wordt aan de opdrachtgever voorgesteld. En dan blijkt vaak dat de zware werving- en selectieprocedure zijn werk heeft gedaan. Er is meteen een klik en de kandidaat kan aan de slag. Daarmee houdt het niet op. De manager heeft elke twee maanden een gesprek met de klant om te peilen of alles nog naar wens is.

De keuze is gevallen op Markus Verbeek Praehep

De trainees kunnen pas aan de slag als ze over de juiste kennis beschikken. In het eigen opleidingscentrum volgen ze het Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Om ook andere relevante opleidingen te kunnen geven heeft Brouwer de samenwerking met een externe opleider gezocht. De keuze is gevallen op Markus Verbeek Praehep. "Bij Markus Verbeek Praehep volgen onze trainees onder meer de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. Dat loopt uitstekend. Het is een goede opleiding en er staat een prettige en praktijkgerichte docent voor de groep. Het is hier hard werken. Maar ook hard ontspannen, want Quoratio is ook een léuk bedrijf."

Van achterover leunen is geen sprake

Als nichespeler heeft Quoratio een rotsvaste positie in de financiële markt ingenomen. Michel Brouwer is tevreden, maar van achterover leunen is geen enkele sprake. "Het kan altijd beter. We kunnen nog beter laten zien wat we doen en we willen zowel in de breedte als in de hoogte groeien. We kijken daarbij niet naar de concurrent. We gaan uit van onze eigen kracht."

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur