Quoratio en Markus Verbeek Praehep versterken samen de arbeidsmarkt

De een heeft intelligente, ambitieuze trainees in huis gehaald, de ander gaat ze opleiden tot waardevolle financieel professionals. Zo trekken detacheerder Quoratio en Markus Verbeek Praehep samen op om de arbeidsmarkt te versterken. Om dit unieke samenwerkingsverband te bekrachtigen en een officiële, feestelijke start te geven, hebben Jochem Kentgens, algemeen directeur van Quoratio, en Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep, in Bunnik en overeenkomst getekend voor de Associate Degree Payroll Services en de Associate Degree Financieel Management.

De twee partijen waren al geen vreemden voor elkaar. Trainees van het Bunnikse bedrijf volgen, naast de Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS) die in het eigen opleidingscentrum worden geboden, bij Markus Verbeek Praehep onder meer de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. De trajecten lopen zo soepel als een gesmeerde fietsketting en alle betrokkenen zijn er uiterst tevreden over. Reden genoeg om aan de samenwerking een vervolg te geven.

Stevige impuls aan financiële sector

En niet zomaar een vervolg. Quoratio en Markus Verbeek Praehep hebben eendrachtig de intentie uitgesproken om de financiële sector een stevige impuls te geven. Wie gaan daar op korte termijn iets van merken? Organisaties die - nu nog - dringend verlegen zitten om een specialist in salaris-, zorg- of financiële administratie, professionals die op eigen kracht buitengewoon moeilijk te vinden zijn. Het onlangs gesmede samenwerkingsverband is er juist op gericht die organisaties van dienst te zijn.

Grote tekorten op het gebied van kennis en capaciteit

"In het financiële en administratieve vakgebied bestaan grote tekorten op het gebied van kennis en capaciteit", bevestigde Frank Bakker, terwijl de inkt van zijn handtekening opdroogde. "Het is de missie van Markus Verbeek Praehep om de arbeidsmarkt te versterken. Zelf detacheren kunnen we misschien wel, maar dat is niet onze core business. Opleiden is dat wel. Voor ons is het daarom ideaal om met een toonaangevende partner als Quoratio samen te werken." Jochem Kentgens knikte instemmend. Ook hij toonde zich verheugd over de samenwerking. "Als je jezelf als detacheerder echt serieus neemt, neem je een erkende, objectieve opleider. Vandaar Markus Verbeek Praehep."

Geen doorsnee detacheerder

Quoratio is geen doorsnee detacheerder. Het bedrijf onderscheidt zich door, anders dan andere detacheerders, frisse, intelligente en ambitieuze trainees te selecteren. "Wij maken het verschil door kwaliteit te leveren", aldus Jochem Kentgens. "We selecteren ook kandidaten die hun HBO-opleiding niet hebben afgemaakt, kijken verder dan cv's en diploma's. Als ze maar over de juiste motivatie en competenties beschikken."

Onderscheiden als financial

Naast de interne opleidingen gaan trainees bij Markus Verbeek Praehep een opleiding tot Associate Degree volgen. Eenmaal in het bezit van deze graad, zullen ze zich als financial kunnen onderscheiden. Maar ook voor klanten is dit aanlokkelijk. Zij zullen zich vergenoegd in de handen wrijven in de wetenschap dat namens een Quoratio een zeer goed onderlegde financial bij hen zal aanschuiven.

AD Zorgadministratie in de maak

De komende jaren zullen verschillende groepen een opleidingstraject volgen. Markus Verbeek Praehep leidt op en Quoratio biedt hen de kans hun nieuw opgedane kennis en aangescherpte vaardigheden in de praktijk te brengen en werkervaring op te doen. En ook bij deze samenwerking zal het niet blijven. Recent hebben beide partijen de gesprekken geopend voor een nieuwe Associate Degree Zorgadministratie. Die is nu in de maak.

"Als je jezelf als detacheerder echt serieus neemt, neem je een erkende, objectieve opleider. Vandaar Markus Verbeek Praehep."

Quoratio is ruim 15 jaar geleden opgericht vanuit een woonhuis in Zeist dat eigenhandig werd omgebouwd tot kantoor. Na maanden van voorbereiding in een van de slaap-, woon, eetkamers of de tuin is een onstuimige groei ingezet. Het Traineeship Salarisadministratie sloeg goed aan en ook vanuit de zorg- en financiële administratie werd steeds vaker een beroep op Quoratio gedaan. Deze vakgebieden zijn aan de dienstverlening toegevoegd. Wat begon met een idee van twee collega's is uitgegroeid tot een onderneming met 50 interne medewerkers en meer dan 220 consultants en experts aan het werk bij opdrachtgevers in heel Nederland.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur