Nog flexibeler studeren met microlearning

Effectief, snel en gemakkelijk. Microlearning wint terrein vanwege zijn voordelen. Als innovatieve opleider gaat Markus Verbeek Praehep daarin mee. De primeur is gegund aan onze populaire opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), die deze maand weer van start gaat. De vier modules krijgen een microlearningvariant. Eerst de twee modules MBA Bedrijfsadministratie en MBA Kostencalculatie, later MBA Belastingwetgeving en MBA Financiering. Bij de opleiding MBA zal het naar verwachting niet blijven. "Er is veel vraag naar flexibeler studeren", stelt programmamanager Domenique Sinke.

Als prominent opleider voor de financieel professional volgt Markus Verbeek Praehep de ontwikkelingen op de voet. Niet alleen als het gaat om veranderingen in het financiële vakgebied, maar ook als het gaat om nieuwe leervormen en -methoden. Programmamanager Domenique Sinke houdt zich nadrukkelijk bezig met innovatie en is nauw betrokken bij de introductie van het aan populariteit winnende microlearning.

De lesstof beter behapbaar

"We zijn een veel drukker leven gaan leiden", vertelt Domenique. "Daarom is er veel vraag naar flexibeler studeren om een studie goed te kunnen combineren met je werk en privéleven. E-learning bieden we al. Dat maakt het studeren al een stuk gemakkelijker. Nu maken we het nog gemakkelijker met microlearning: door het opdelen in kleine stukjes wordt de lesstof beter behapbaar."

Leren op elk gewenst moment

Microlearning is heel aantrekkelijk. Je leert in korte tijd iets specifieks. Het is gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en je kunt het op elk gewenst moment even tussendoor doen, op je tablet, pc of mobiele telefoon. Gewoon even kort de stof bekijken of wat oefenvragen beantwoorden. Nog even kijken 'hoe het ook alweer zat'. Voordeel is ook dat je zelf kunt bepalen hoeveel tijd je erin steekt. En het is een manier van leren die heel toegankelijk en vertrouwd is. Vergelijk het maar met een filmpje op YouTube dat toont hoe je ratio's berekent.

Kennisclips als back-up

Domenique: "We introduceren microlearning bij ons opleiding Moderne Bedrijfsadministratie. De gehele opleiding is met microlearning te volgen, inclusief de examens. Een belangrijk onderdeel vormen kennisclips. In plaats van een klassikale les te volgen, kunnen de studenten nu een docent uitleg over een bepaald onderwerp zien geven. De studieboeken blijven er gewoon bij. We verwachten dat microlearning bij onze studenten aanslaat. Het is immers een laagdrempelige variant en nog voordeliger ook. En als het aanslaat, koppelen we die aan meer opleidingen. We hebben er genoeg die we met microlearning kunnen uitbreiden."

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur