‘Yes!’

In het Muntgebouw in Utrecht beleefde een groep studenten van Markus Verbeek Praehep woensdagmiddag 17 april het hoogtepunt van hun opleiding: de diploma-uitreiking. Wat waren hun gedachten toen het laatste examenresultaat binnen was gekomen? Ze mochten het tijdens de inleiding van directeur Frank Bakker aangeven met hun mobiele telefoon. De live-stemming leverde een ferm ‘Yes!’ op als winnaar.

Frank Bakker benadrukte nog maar eens dat studeren naast je werk en privéleven best zwaar kan zijn. Maar, stelde hij, als het lukt, weet je omgeving wél dat je een doorzetter bent.

Groeiende vraag naar accountants en controllers

Doorzetten loont de moeite. Zeker nu, als je financial bent of wilt worden. Frank Bakker vertelde dat de vraag naar accountants en controllers onverminderd groeit. Maar ook is het van cruciaal belang om mee te gaan in de veranderingen die door de technologische ontwikkelingen worden veroorzaakt.

Steeds minder mensenhanden nodig

De video ‘Blik in de toekomst’ sloot daar bij aan. Centraal daarin stond de automatisering. Muren metselen, vrachtauto’s besturen, hamburgers bakken – mensenhanden zijn steeds minder nodig. Hetzelfde gaat op voor het financiële vakgebied. “Haak aan,” adviseerde Frank Bakker daarom. “Volg een opleiding.”

‘Ik kan nu doorgroeien’

De studenten die hun diploma of getuigschrift kwamen ophalen hadden dit al onderkend. Huibert Veerman bijvoorbeeld, werkzaam als assistent-manager bij Lentink Accountants. “Na een universitaire studie heb ik de Post HBO AA Accountancy – MKB gevolgd omdat ik accountant wil worden. Ik heb 2 jaar over mijn studie gedaan. Ik ben geslaagd en kan nu doorgroeien.”

‘Als ik ergens aan begin, maak ik het ook af’

Jessica Jansen, accountmanager uit Terneuzen, heeft na 4 jaar haar HBO Accountancy afgerond. Ook zij kan nu haar ambities realiseren. “Ik wil accountant worden en een eigen team aansturen. Ik heb 2 kinderen en moest in de avonduren studeren. Af en toe dacht ik: waar ben ik aan begonnen? Maar als ik ergens aan begin, maak ik het ook af.”

‘Nu al stoppen? Nee’

René Vletter, relatiebeheerder/assistent-accountant in Rijnsburg, had al een HBO-diploma op zak. Daar wilde hij het niet bij laten. “Nu al stoppen? Nee, het vakgebied ontwikkelt zich en ik wilde nieuwe vakkennis ophalen. Daarom heb ik de HBO Accountancy gevolgd. Dat kostte weleens moeite, maar ik heb het volgehouden. Ook als het mooi weer was. Ga je mee naar het strand? hoorde ik dan. En dan zei ik: Nee, ik moet leren.

‘Doorgaan, doorgaan, doorgaan’

Minke Hietbrink, financieel adviseur bij de overheid, heeft onze SPD-opleiding gevolgd. “Ik moest een opleiding doen en ben zelf op zoek gegaan. Markus Verbeek Praehep heeft de beste naam, dus daar heb ik voor gekozen. Met 2 kleine kinderen kwam het thuis niet altijd van studeren. Maar ik kende iemand die in een ziekenhuis werkte en daar kon ik elke zondag in een rustruimte terecht om te leren. Ik heb 6 jaar over mijn studie gedaan. Doorgaan, doorgaan, doorgaan, zei ik regelmatig tegen mezelf. Ik heb nu veel meer kennis en inzicht en kan een paar stappen doorgroeien. Nee, ik heb geen spijt.”

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur