Verrijk je functie met kennis van boekhouden

Kennis van boekhouden komt altijd van pas. Niet alleen wanneer je wilt doorgroeien tot boekhouder, maar ook wanneer je je eigen boekhouding wilt voeren of nauw samenwerkt met de financiële administratie en meer zicht wilt krijgen op de boekhouding. Wat je reden ook is, met de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) leg je een goede basis.

Wat doe je als BKB’er?

Een goede BKB’er is analytisch en werkt nauwkeurig en systematisch. Deze vaardigheden heb je onder andere nodig voor het uitvoeren van onderstaande taken.

  • Gegevens invoeren in het boekhoudsysteem
  • Facturen, orders en personeelsgegevens verwerken en archiveren
  • Transacties verwerken in de administratie
  • Debiteuren- en crediteurenbeheer

In 3 maanden tijd klaar voor de praktijk met de BKB®-opleiding

Tijdens de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®) van Markus Verbeek Praehep leer je omgaan met rekeningschema’s, journaalposten en de balans. Ook weet je hoe je een grootboekrekening opent, bijwerkt of afsluit en weet je hoe een verkoopfactuur eruitziet. Na 3 maanden rond je de opleiding af met het officiële Associatie-examen. Hier word je goed op voorbereid dankzij de complete examentraining met tips, gerichte aanwijzingen en proefexamens

Ook handig voor wie niet zelf de boekhouding gaat doen

Ook wanneer je niet zelf met boekhouding aan de slag gaat kan het erg nuttig zijn om de opleiding BKB® te volgen. Dat laat het verhaal van managementassistent Ingrid van Beurden goed zien:

"Ik werk samen met een financial controller en had te weinig kennis van de financiële administratie. Daardoor wist ik niet precies wat er 'achter de schermen' gebeurde. Ik heb daarom bij Markus Verbeek Praehep de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) gevolgd […] Omdat ik nu beter inzicht in het proces erachter heb, kan ik mijn werk beter doen en... ik vind boekhouden heel leuk, heb ik gemerkt."

Basiskennis boekhouden als opstapje naar boekhouder

Wanneer je de BKB®-opleiding hebt afgerond heb je de basiskennis in huis om te starten met boekhouding. De opleiding is dan ook een mooie opstap voor wie als boekhouder aan de slag wil. Het is dan wel van belang om je na je examen verder te ontwikkelen met de vervolgopleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®).  Met de juiste papieren heb je zeker een streepje voor. Bovendien is het belangrijk om naast de basistaken, zoals het invoeren van gegevens, ook aanvullende taken te kunnen vervullen. Zo kun je volledig zelfstandig de boekhouding voeren en blijf je de toenemende automatisering een stapje voor door.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur