Vergroot je boekhoudkundige kennis met PDB® en groei door

Heb je al een administratieve functie en ben je toe aan de volgende stap? Wil je volledig zelfstandig de boekhouding van kleine tot middelgrote bedrijven kunnen voeren? Of werk je bij een groter bedrijf en wil je de administrateur of controller nog beter kunnen assisteren? Dan is de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) beslist een goede keuze. Met het meest gevraagde diploma voor de financieel administrateur laat je zien wat je in je mars hebt als financieel professional.
 

Wat doe je als ervaren medewerker administratie?

  • Het zorgvuldig verwerken van transacties
  • De basis leggen voor gezond financieel inzicht
  • Zelfstandig de boekhouding van kleine tot middelgrote bedrijven voeren
  • Het assisteren van de administrateur of controller in grote bedrijven


Groei in 9 maanden tijd door tot ervaren medewerker administratie met de PDB®-opleiding

Wil je doorgroeien naar een administratieve functie met meer zelfstandigheid? Dan is de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) van Markus Verbeek Praehep een uitstekende keuze. In 9 maanden tijd word je door middel van de zorgvuldig gekozen onderwerpen goed voorbereid op je werk in de praktijk én op de examens. Je gaat op een praktijkgerichte manier aan de slag met 3 modules: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. In de bijeenkomsten komen onder andere begrotingen, kostprijsberekeningen en journaliseren aan bod. De lessen worden verzorgd door ervaren professionals uit de praktijk. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan examentraining.

Om aan deze opleiding te kunnen deelnemen is enige voorkennis van de basisprincipes van het boekhouden vereist. Beschik je hier niet over? Volg dan eerst de korte opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB®).
 

De toekomst van boekhouden

Het vakgebied van boekhouding verandert. Dat ziet ook Marinda van Harskamp, docente Boekhouden bij Markus Verbeek Praehep:

"Boekhoudkennis blijft nodig, maar de rol van de boekhouder verandert. Je moet ook het verhaal achter de cijfers kennen en dat verhaal kunnen vertellen. Maar ook moet je een bijdrage kunnen leveren aan de toenemende automatisering van de boekhouding. Zie je het belang van je professie in, dan heb je als boekhouder goud in handen. Maar je moet wel stappen nemen.”

Het is dan ook van belang om je, ook na het afronden van de PDB®-opleiding, verder te blijven ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld met de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) en Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®). Door je te blijven ontwikkelen heb je zeker een streepje voor in je vakgebied.

Contact met MVP

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar

035 - 5 280 811
06 - 82346819

Ma t/m Vr: 08.30 - 17.00 uur